22 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

VULIN O HAPŠENJU ŠARIĆA: Srbija je zemlja u kojoj nema zaštićenih

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom hapšenja Šarića.

Šarić je ranije osuđen na 15 godina zatvora za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, ali se od kraja 2021. godine nalazi u kućnom pritvoru.

- Advertisement -

Vulin je u pisanoj izjavi podsetio na to da su u okviru međunarodne akcije koju su koordinisali Evropol i Evrodžast srpska policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili više lica zbog sumnje da su teritoriju Srbije koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata.

Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrđuje na najbolji mogući način. Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP, ali i naše Srbije„, naveo je Vulin.

MUP je prethodno saopštio da je uhapšeno pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

- Advertisement -

Pored Šarića, za koga se sumnja da je organizator te kriminalne grupe, uhapšteni su i njeni članovi D.L, D.O, U.R. i D.M, dok se, kako se navodi u saopštenju, za ostalim članovima intenzivno traga.

Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mediji su preneli da su hapšenja povezana s organizovanjem ubistava izvršenih u Srbiji, Crnoj Gori, kao i s ubistvom dva pripadnika „Škaljarskog klana“ na ostrvu Krf.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti