7.7 C
Belgrade
subota, 16 oktobra, 2021

VULIN IDE NA KURS ZA POLICAJCA: Sve će da nas hapsi i mlati!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Napravio je Aleksandar Vulin, gospodin minpuki, cirkus u MUP-u, a uskoro bi da promeni i po neki zakon kako mu odgovara. Kako Direktno.rs saznaje, njegova je želja da se ostvari kao policajac, pa će zbog toga na kurs za istog. Ovo može postići samo ukoliko završi, po zakonu, šest plus šest meseci obuke u Sremskoj Kamenici, pa da onda, kada dođe vreme, ode u penziju sa činom.

Hoće li Vulin zaista da godinu dana provede na obuci za policajca i prođe isto što i svi pripadnici MUP-a u ovoj zemlji ili će svoju titulu i sve ono što bi uz nju mogao da dobije – steći preko veze. Možda će ovo odslužiti kao što je “služio vojsku”…

Voleo bi on da se novi zakon provuče i da svi oni koji bez njegovog amina napišu famoznu reč “policija” budu kažnjeni sa milion i po dinara. Voleo bi da policajcima nad ostankom u službi, “visi” svađa sa komšijom ili saobraćajni incident koji se završio tučom. Voleo bi on i da sam bude i vojnik i policajac i pukovnik, ali malo se minpuki zaneo.

- Advertisement -

Da bi bio policajac moraš da imaš završeni neku od policijskih škola: kurs za policajce u Sremskoj Kamenici (Centar za osnovnu policijsku obuku), Policijsku akademiju ili za one koji su ranije počeli školovanje – Višu školu unutrašnjih poslova.

Svi ostali koji žele da rade u MUP-u moraju konkursom, koji se raspisuje jednom godišnje i na koji se mogu prijaviti svi punoletni građani i državljani RS – za policijskog službenika starosti do 25, a za vatrogasce do 30 godina.

U koju minpuki spada kategoriju? Uglavnom, sprdanje sa državom i građanima se nastavlja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti