12.6 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

VULIN BRANI VUČIĆA OD KRIVOKAPIĆA: Sličnost sa Đukanovićem je razlog

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da mu je drago što je kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić najavio da će se izviniti srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i naglasio da Vučić i crnogorski predsednik Milo Đukanović nemaju nikakve zajedničke poslove.

„U pitanju je potpuna glupost. Đukanović i Vučić nemaju baš ništa zajedničko, posebno nemaju nikakve zajedničke poslove. Drago mi je da Krivokapić shvatio svoju grešku i da je više neće ponoviti“, rekao je Vulin sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink.

UMESTO VULINA: Žena na čelu vojske, EVO KO JE ONA

- Advertisement -

On je dodao da „nekada ljudi kada uđu u politiku, pogotovu kada dođu ili treba da dođu na veoma značajnu funkciju, a pre toga nisu imali političko ili životno iskustvo koje bi moglo da ih pripremi za tako nešto, vrlo lako reaguju na tapšanja silnih ambasadora po leđima, koji im govore: „Vi ste baš ti, svi su Vas čekali, Vi ste doneli svetlost“.

„Odjednom Vam postane strašno važno šta stranci misle o vama i onda Vam vrlo lako i vrlo često poture neku pogrešnu informaciju i nešto što bi trebalo da kažete ili pomislite, a nije baš tako“, ocenio je Vulin.

On je rekao da šta god da se desi u regionu, kriv je Vučić.

- Advertisement -

„Da li je kiša, da li suša, da li izbori u Crnoj Gori, kriv je Vučić. On to dobro i stoički nosi i ne dozvoljava da se takvi napadi na njega odraze na odnose između naših zemalja. To govori o njemu kao državniku i kao čoveku“, ocenio je Vulin i istakao da Vučića napadaju svaki dan iz Hrvatske i BiH.

Vulin je naglasio da se Srbija ne meša u unutaršnje poslove Crne Gore i da samo traži od te zemlje da vodi računa o Srbima u Crnoj Gori i da ne bude neprijatelj Srbije.

Upitan da li uopšte Kirvokapić, kada bude izabran za premijera, može da zove predsednika druge države u posetu, Vulin kaže da može da zove predsednika Vlade, ali ne države.

Vulin je rekao i da ne bi poredio opoziciju u Crnoj Gori sa opozicijom u Srbiji.

„Za razliku od njih (srpske opozicije), nisu palili Skupštinu, izdržali su da ne krene nasilje, a naša opozicija ima samo jedan program“, a to je protiv Vučića, naveo je Vulin.

- Advertisement -
Sourcepravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti