VULETIĆ TRPAO VUČIČA ISPRED TUŽILAŠTVA: Vratio mu za sve! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Profesor Vladimir Vuletić stigao je danas u Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom napada i optužbi za pedofiliju, sa kojima se proteklih nedelja susreće od strane najviših državnih i stranačkih organa Srpske napredne stranke (SNS). Vuletić se pre ulaska u Palatu pravde obratio medijima rekavši da će podneti zahtev tužiocu za prikupljanje obaveštenja o pedofiliji, kao i da će zatražiti da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispita o pomenutim saznanjima, s obzirom da ga je i on optuživao.

vucic,

– Došli smo danas ovde moj pravni tim i ja da predamo jedan zahtev za prikupljanje obaveštenja u vezi sa određenim izjavama koje su davane od strane najviših predstavnika izvršne vlasti, a pre svega predsednika republike Srbije a zatim i najviših funkcionera SNS u vezi sa najtežim krivičnim delima, a reč je o delu koje se danas kolokvijalno naziva „pedofilija“. To su stvari koje se ponavljaju izvesno vreme, za koje bih rekao da se definišu ponov

o kroz TV suđenja i TV optuživanja. Došli da zahtevamo od predsednika da nam saopšti kakva su njegova saznanja o tome i da li ima neposredna saznanja i opažanja ili je pretrpeo neke teže posledice, mi to ne znamo u ovom trenutku i želimo da tužilaštvo to ispita – rekao je Vuletić ispred tužilaštva.

- Advertisement -

Njegov advokat Ivica Vuković takođe se obratio medijima, rekavši da je profesor Vuletić žrtva medijskog linča iniciranog od predstavnika izvršne vlasti.

– U prethodnom periodu bili smo svedoci medijskog linča nad profesorom koji je iniciran i razrađivan od strane najviših predstavnika izvršne vlasti. Obzirom da su istakli saznanja o jednom tetkom krivičnom delu, mi smo prvo, imajući u vidu stepen njihove ozlojeđenosti s kojom su govorili, posumnjali da su oni oštećeni ili da su svedoci. Međutim, kasnije imajuči u vidu njihovu životnu dob, ne mogu se podvesti pod infante, dakle oni imaju neka saznanja koja nagoveštavaju u medijima ali ne odlaze u policiju i tužilaštvo. Dakle ovo je jedan apel da se obratimo zvaničnoj instituciji da pozovu ta lica i da podele svoja saznanja – rekao je Vuković.

Vuletić i njegov tim su saopštili i da će pozvati sve oni koji u javnom prostoru iznose optužbe na račun Vuletića, a to su predsednik Aleksandar Vučić, Dragan J. Vučičević, Predraga Sarapu, Milenka Jovanova i Marjana Rističevića.

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Vuletić, u proteklih nekoliko nedelja u više navrata govorio je o malverzacijama u FK Partizan, kao i o tome koju je ulogu u svemu imala grupa vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu