VUK JEREMIĆ: Zašto neki traže izbore umesto referenduma na kom bi Vučić bio poražen

Obavezno pročitajte

redsenik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je političke organizacije koje se zalažu za teritorijalnu celovitost Srbije i koje su za princip demokratskog odlučivanja po kojem odluke donose građani, i one koji žele „da što pre vide leđa režimu“ da podrže inicijativu za raspisivanje referenduma o odbacivanju francusko-nemačkog sporazuma.

„Nisu mi jasni oni koji traže hitne prevremene izbore na kojima će režim sigurno pobediti, što je jasno svakome ko makar i površno prati političku scenu u Srbiji, a istovremeno se protive referendumu na kojem će režim sigurno biti poražen“, rekao je Jeremić novinarima u Subotici, gde je razgovarao sa građanima koji su potpisivali inicijativu Narodne stranke za raspisivanje referenduma.

- Advertisement -

Jermić je, kako u saopštenju navodi Narodna stranka, rekao da je to „teško shvatiti drugačije nego kao računicu da se posle takvih izbora uđe u vlast sa režimom predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili možda da se dobije malo više poslanika i marginalno poboljša svoj položaj u parlamentu“.

„Obe takve računice nisu u interesu građana, niti su moralno prihvatljive“, ocenio je Jeremić.

On je istakao da jedino što je u interesu građana jeste da Vučiću budu „vezane ruke da počini veleizdaju“ na Kosovu i Metohiji i da mu konačno bude nanet prvi poraz, posle kojeg će doći i drugi poraz na parlamentarnim izborima i potom konačan pad s vlasti.

„Referendum je danas jedini izborni proces na kojem Vučićeva vlast može biti poražena i na kojem Srbija može da odbaci plan kojim prihvata nezavisnost svoje južne pokrajine. Režim ne može da pokrade rezultate tog referenduma, jer se ogromna većina naroda protivi ’francusko-nemačkom’ sporazumu, pa ni mašinerija vlasti ne može da ukrade toliko glasova uz sve ucene, manipulacije i prevare“, rekao je Jeremić.

On je ocenio da bi vlast posle izbora, ako bi bili uskoro održani i ako bi joj nedostajalo nekoliko poslanika za formiranje većine, mogla da pronađe „neke koji se danas izdaju za opoziciju da uskoče u koaliciju sa SNS“ i budu deo nove vladajuće većine.

Jeremić je rekao da građani širom Srbije dobro reaguju na inicijativu Narodne stranke za raspisivanje referenduma i daju svoje potpise, „čak i oni koji se isprva protive toj inicijativi i veruju Vučićevoj propagandi, jer im nisu dostupni mediji na kojima se može čuti kritika vlasti“

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu