28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

VUK JEREMIĆ: Opozicija bi pobedila da je u njoj bilo manje trojanskih konja i magaraca

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je opozicija mogla da pobedi na beogradskim izborima da je, kako je rekao, bilo manje bahatosti i da nije bilo „trojanskih konja i magaraca” u opoziciji.

„Mi bismo danas pravili većinu u Beogradu ili bi bar morali da se ‘detoniraju’ spavači u redovima određenih opozicionih stranaka, bila bi neka druga atmosfera. Nažalost, produžili smo im (vlasti) život za nekoliko meseci ili nekoliko godina, zavisi kako se budemo ponašali u budućnosti”, rekao je Jeremić na sednici Gradskog odbora u zgradi Opštine Novi Beograd.

- Advertisement -

Jeremić je naveo da je „spuštanje tenzija u društvu” bilo opravdanje za sastanak predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i predsednika SSP Dragana Đilasa primetivši da je „rezultat” tog spuštanja tenzija da u Skupštini grada neće biti Duška Vujoševića, a da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić.

„Izbora u Beogradu će biti samo ako ‘spuštači tenzija’ nastave sada već očigledno približavanje režimu”, rekao je Jeremić, preneo je Tanjug.

Naveo je da je Narodna uoči početka izborne kampanje istrpela „podmetanja i udarce”, ali da danas ima najveći poslanički klub opozicije u Skupštini Srbije.

- Advertisement -

Kako je rekao, Narodna stranka je doživela „udarac sa leđa” i ponižavajući ultimatum koji je za cilj imao da je podeli i slomi i da postane laka meta za preuzimanje i stavljanje „pod čizmu”.

„Nije to bilo samo nametanje predsedničkog kandidata kome smo bezrezervno verovali, već je to bio paket zahteva koji je podrazumevao prepuštanje kontrole nad kampanjom, finansijama i brojanjem glasova”, rekao je Jeremić i dodao da se do sada nikome nije „posrećilo” napuštanje Narodne stranke.

Jeremić je kazao i da je za stranku apsolutni prioritet priprema za naredne lokalne izbore koji će, kaže, biti za dve godine ili ranije.

Govoreći o eventualnom uvođenju sankcija Rusiji, Jeremić je rekao da o tom pitanju treba raspravljati u Skupštini Srbije i da predstavnici vlasti treba da kažu kakvi su izazovi pred Srbijom i da li u tome ima ucena i kakvog karaktera.

Naveo je da u ekonomiji glavni cilj treba da bude da se privreda preorijentiše na domaću proizvodnju i preduzetništvo, te da Narodna nudi program ekonomskih mera čija bi primena, kako kaže, ublažila posledice dolazeće ekonomske krize i omogućila Srbiji da postane veliki izvoznik hrane.

BONUS VIDEO

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti