15.5 C
Belgrade
utorak, 29 septembra, 2020

Vuk Jeremić najavio da će SzS sutra blokirati sve ulaze u RTS. Javni servis osuđuje ovakve postupke

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić najavio je da će SzS, njegovi aktivisti i građani u petak u periodu od 12 do 20 časova blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a u Takovskoj ulici. Međutim, Radio-televizija Srbije apelovala je na domaće i međunarodne medijske organizacije i udruženja da „takvo ponašanje osude, a podstrekače i vinovnike urazume, ukoliko je to moguće, da ne bude kasno“.

  • Pošto RTS blokira istinu i ona ne može da uđe u tu ustanovu, članovi SzS-a, građani i aktivisti blokiraće zgradu RTS-a – rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da će to biti mirna blokada, da neće biti nasilja ni napetosti, kao i da će biti spremni i na prisustvo batinaša.

  • To će biti blokada upozorenja u nadi da će novinari te medijske kuće početi profesionalno da se bave svojim poslom – rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.
Vuk Jeremić najavio da će SzS sutra blokirati sve ulaze u RTS. Javni servis osuđuje ovakve postupke 1
- Advertisement -

Rekao je da RTS nije pokazao zainteresovanost ni za jedan razgovor sa uzbunjivačem Aleksandrom Obradovićem koji bi imao šta da kaže.

– RTS nije pokazao zainteresovanost ni za razgovor sa Marijom Lukić, ni sa novinarom Milanom Jovanovićem kojem je spaljena kuća, kao ni sa radnicama pošte – rekao je Jeremić.

On je rekao da MUP nije dao dozvolu za skup, iako ga je SzS uredno prijavio i da je rečeno da skup „nije uredno predložen jer mora da bude prijavljen pet dana unapred“.

- Advertisement -

– Pitamo se da li su spontani skupovi protiv opozicije u Nišu, Leskovcu bili uredno prijavljeni – rekao je Jeremić.

RTS: Takvo ponašanje je nedopustivo i veoma opasno

RTS se oglasio ovim povodom, navodeći da se zaposleni na javnom servisu fizički sprečavaju u obavljanju posla, a imovina RTS-a se oštećuje i uništava.

Kako navode, najskoriji primeri su blokada svih ulaza u glavnu zgradu RTS-a, čime se zaposlenima i gostima u programu onemogućilo slobodno kretanje i rad.

„Osim što je ovakvo ponašanje nedopustivo, ono je i veoma opasno i do sada su pukom srećom i razumnim ponašanjem organa bezbednosti izbegnute ozbiljne i nesagledive loše posledice za sve. Sreću i strpljenje opasno je dalje izazivati, zbog čega apelujemo na celokupnu političku javnost Srbije i sveta, kao i na i domaće i međunarodne medijske organizacije i udruženja da ovakvo ponašanje osude, a podstrekače i vinovnike urazume, ukoliko je to moguće, da ne bude kasno.“, naveo je RTS.

- Advertisement -

U istom obraćanju javnog servisa stoji:

– Od kritike ne tražimo zaštitu. Društvo ima legalne i efikasne mehanizme za ispravljanje svih nepravilnosti u radu RTS-a, programskih, poslovnih i finansijskih ili uređivačkih, ukoliko se utvrdi da ih ima.

To, međutim, ne sme da se radi fizičkim nasiljem. Posebno je neprihvatljivo i opasno iniciranje talačke krize što je pravi opis blokade kojoj su izloženi svi koji se zateknu u zgradi RTS-a.

Ko to radi ne treba da očekuje da će RTS da mu otvori prostor za promovisanje takvih političkih ideja, nasilničkog ponašanja i pozivanja na kršenje zakona – naveo je RTS.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

NOVI NAPAD IZ PRIŠTINE: U Preševu otvorena kancelarija sa ovom namenom!

Kancelarija za pomoć otvorena u PreševuCilj formiranja prištinske Kancelarije za pomoć stanovnicima Preševske doline nije konkretna pomoć Albancima...

Javili se: Jermeni u Srbiji spremni da pomognu braći!

Jermenska nacionalna zajednica spremna da pomogneJermenskoj nacionalnoj zajednici u Srbiji nije poznato da neko od njenih članova ima...

TUŽNA SUDBINA SRPSKOG SELJAKA: Cela sela se prodaju!

Selo Brezna na prodaju!Srpska sela na samrtnoj postelji počela su da povlače očajničke poteze ne bi li preživela...

DIKTATURA: Uhapšen Boris Malagurski!

Malagurski i filmska ekipa privedeniPrvog dana snimanja dokumentarca „Crna Gora: Podeljena zemlja“ u Podgorici, policija je filmski tim...

POČELO JE: Veliki rat, Dve SVETSKE SILE na poligonu, oružani SUKOB PRETI DA…

Rat i rat koji je nevidljivKako odmiče sukob između Azerbejdžana i Jermenije, u oblasti Nagorno Karabah, sve više...