VUK JEREMIĆ: Ako Vučić u ponedeljak prihvati sporazum, počiniće paklenu veleizdaju

Obavezno pročitajte

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ako u ponedeljak, 27. februara, prihvati plan po kojem bi Kosovo postalo država, počiniti „paklenu veleizdaju, sasvim sigurno najveću koju je Srbija doživela u ovom veku, a verovatno i uopšte“ i da bi usledio niz posledica.

„Prihvatanje ovog sporazuma bila bi nacionalna katastrofa“, naveo je Jeremić u autorskom tekstu na portalu Nova.rs.

- Advertisement -

On je naveo da bi to značilo da je Vučić u ime Srbije na međunarodno-pravno obavezujući način prihvatio da je Kosovo država.

„Bez obzira na sav spin i propagandu kojom bi to pokušalo da se zabašuri, stvar je vrlo jednostavna. S obzirom da je Srbija država, ako pristane na jednakost sa ‘Kosovom’, nedvosmisleno bi prihvatila da je i ‘Kosovo’ država. Odnos Srbije prema članstvu ‘Kosova’ u međunarodnim organizacijama može i ne mora eksplicitno stajati u sporazumu, ne pravi nikakvu razliku“, ocenio je Jeremić.

On je istakao da bi „posledice ove izdaje bile bezmalo tragične“ i da bi nezavisnost Kosova uskoro priznalo pet članica EU koje to do sada nisu učinile.

Nakon toga bi, ocenio je Jeremić, Kosovo „ekspresno bilo primljeno u NATO i Savet Evrope“, a „UN i UNESCO bi bili sledeći“.

„Za nekoliko godina, Albanija i ‘Kosovo’ bi se i zvanično spojili u jedinstvenu albansku državu, koja bi imala dalje teritorijalne aspiracije prema Srbiji, ali i prema drugim državama Zapadnog Balkana, što bi neizbežno vodilo ka novim tenzijama i sukobima. Bez obzira na to šta bi na papiru stajalo vezano za Srpsku pravoslavnu crkvu, sve naše crkve i manastiri u pokrajini bi u roku od jedne decenije bili preuzeti i albanizovani“, ističe Jeremićeve ocene u saopštenju Narodna stranka.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu