VUK DRAŠKOVIĆ: Nema 6. oktobra jer su 5. oktobar organizovali KGB, Udba, JSO! Uvesti sankcije Rusiji! (VIDEO)

0
85

Nema 6. oktobra pošto ga nije ni moglo biti, jer je 5. oktobar organizovan od strane KGB-a, Udbe, JSO i zemunskog klana, mafijaša i ubica koji su sa liderima DOS-a, pre svega sa Zoranom Đinđićem, dogovorili da se ukloni šiljak te piramide – Slobodan Milošević, a da cela piramida ostane netaknuta i da oni dobiju neograničenu moć u Srbiji i to je trajalo sve do Đinđićevog ubistva, izjavio je kniževnik i lider SPO Vuk Drašković.

On ističe da 5. oktobar, „to pomračenje“ nije ni trebalo da se desi. „Skinimo feredže, govorimo istinu, ako ne znamo šta će biti, moramo znati šta je i kako je bilo“, poručio je Drašković.

 

Kaže i da je 1997. godine u martu Slobodan Milošević posle tromesečnih demonstracija priznao da je pokrao lokalne izbore i da kada je koalicija DOS, SPO, Građanski savez Srbije osvojila vlast u 40 većih gradova Srbije i kada je bilo izvesno da će pobediti i na predsedničkim i parlamentarbim izborima – se opet desilo pomračenje. „Na tajnim razgovorima sa šefovima Udbe, Miloševića i Đinđića dogovoreno je da koalicija Zajedno bojkotuje slobodu, bojkotuje pobedu“, rekao je Drašković.

„DS, GSS, a pridružio se i Koštunica bojkotuje stopostotnu izbornu pobedu koju sam SPO nije mogao da izvojuje“, kaže Drašković.

„Da nisu bojkotovali izbornu pobedu u septembru 1997. godine sasvim je izvesno da ne bilo crveno – crne koalicije, da ne bi bilo NATO bombardovanja, da ne bi bilo gubitka Kosova, masakra na Ibarskoj magistrali, da ne bio bio ubijen Slavko Ćuruvija, da ne bi bilo likvidiran Ivan Stambolić, sudija Nebojša Simenunović…Sasvim je izvesno da bi Srbija danas bila i u NATO alijansi i u EU“, ocenio je lider SPO.

Navodi da je „ta velika šansa“ koja je bila izborena bojkotovana 1997. neoprostiva i najveća izdaja i da je niko ne bi mogao oprostiti, osim jednog čoveka – a to je, kako kaže, bio on.

Dodaje i da je „posle masakra na Ibarskoj“, 10. januara 2000. godine osnovao DOS i kao nefomalni lider DOS-a otišao u Budvu da piše programski dokument saveza, ali da je „opet Slobodan Milošević poslao ubice“ i desio se atentat na njega.

„Onda su službe DB i moji prijatelji iz DOS-a pustili priču da nije bilo atentata, da sam ja ludak koji je pucao osam puta sam u sebe i u užasnoj kampanji izbacili su SPO iz DOS-a, a stotine hiljada glasača SPO pretrčalo je u DOS pod uticajem te propagande i tada je sklopljen savez DOS – Legija – zemunci i tada se kuje plan o izbacivanju Miloševića bez SPO“, rekao je on.

Kaže i da bi, da je ostao SPO u DOS, bili otvoreni tajni dosijei.

„Da je Milošević ostao na vlasti 5. oktobra drugim putem bi bio rušen, a ovako je srušena samo on a njegova zločinačka piramida ostala je netaknuta do dana današnjeg, izneverene su nade ljudu koji su 10 godina pre 5. oktobra demonstrirali, bili hapšeni…“, kaže knjioževnik i lider SPO.

„Doživeli smo posle 5. oktobra neviđeni cunami – krađe, kriminala, Cementara je prodavana za 1 evro, nisu otvoreni tajni dosijei, nije taknuta služba bezbednosti“, naglasio je Drašković.

Kaže i da je DS 2009. godine, na pritisak SPO da neće podržati vladu u parlamentu ako se ne otvore tajni dosijei, predložila da se dosijei otvore 2067. ali i tada da budu zatamnjena imena nalogodavaca zločina od 1945. do danas.

Sankcije Rusiji – bez premišljanja

Bez premišljanja moramo se pridružiti spoljnoj politici EU, naravno da moramo žestoko osuditi zločinački režim u Kremlju i napraviti razliku između režima u Kremlju i ruskog naroda jer ovakvim odnosom prema režimu u Kremlju Srbija bi pružila dragocenu podršku narastajućem otporu ruskog naroda prema režimu, kaže.

„Ima istorijskih situacija, a sada je ta situacija kada je balansiranje najveći rizik“, rekao je Drašković i podsetio na 1948. godinu, Informbiro i veliko „NE“ Staljinu kojo je došlo iz naše zemlje.

„Mi smo danas u povoljnijoj situaciji i rizik je mali, gotovo nikakav“, rekao je Drašković.

Ocenio je i da je ruska podrška Kosovu „laž KGB propagande“ i dodao da Rezolucijom 1244 kojom je Srbija oterana sa Kosova, nije garantovan suverenitet i integritet nego je ukinut, a zemlja, tadašnja SRJ, okvalifikovana je kao razbojnička država. „Proterani smo po poglavlju 7 UN, kada je legalizovano i NATO bombardovanje“, kaže.

Rusija je, ističe sa obe ruke glasala za Rezoluciju 1244.

„I da nije glasala, kakav garant suvereniteta može biti država koja je simbol rušenja suvereniteta drugih država“, rekao je Drašković i poručio da „moramo da se odreknemo ruske odbrane Kosova i njihove podrške bilo kojoj akciji Srbije“.

„Ožiljci života“ – knjiga koju je bilo teško pisati

Drašković potvrđuje da je bilo užasno teško napisati autobiografski roman „Ožiljci života“ i dodaje da je to je roman bez trunke fikcije.

„Sve je autentično, sva imena su istinita, ali deluje kao fikscija, kao nemoguća stvarnost naročito onima koji ne pamte 1990-te. Učiniće im se da nije moguće da se sve to događalo, a sve se događalo i refleksi tog užasa nas tresu i danas“, kaže.

Ostavite komentar