VUHAN SE VRATIO U ŽIVOT: Mladi u akva-parku, nema brnjica i ostalih mera

Obavezno pročitajte

Vuhan i akva park

Hiljade mladih Kineza preplavilo je tokom vikenda akva-park u centralnom kineskom gradu Vuhanu, gde je prošle godine buknula zaraza virusom korona, žedni zabave, pošto se život u tom gradu polako vraća u normalu, prenosi agencija Frans pres.

Popularni vuhanski akva-park bio je ispunjen veselim mladim ljudima u kupaćim kostimima, koji su „đuskali“ uz elektronsku muziku, mnogi u malim gumenim čamcima ili prosto plivajući.

- Advertisement -
Performans  u Vuhanu na bazenu prepunom ljudi

© AFP 2020 / STRPerformans u Vuhanu na bazenu prepunom ljudi

Vuhanski akva-park otvoren je ponovo u junu, u sklopu postepenog otvaranja tog grada posle 76-dnevnog karantina i strogih mera, kako bi stali na put virusu.

Akva-park, koji je, prema pisanju lokalnih medija, popunio polovinu uobičajenog kapaciteta, ponudio je i 50 odsto popusta za žene.

Prvi poznati slučajevi kovid 19 zabeleženi su prošle godine u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na ceo svet, usmrtivši, prema sajtu „Vorldmeters“, 775.000 ljudi. Zaraženo je skoro 22 miliona osoba. Zbog zatvaranja, nisu samo ugrožene nacionalne ekonomije, već i svetska.

Žurka u bazenu akva-parka u Vuhanu nakon opasnosti od korone

© AFP 2020 / STRŽurka u bazenu akva-parka u Vuhanu nakon opasnosti od korone

U Vuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih mesta na svojoj teritoriji.

Žurka u bazenu akva-parka u Vuhanu nakon opasnosti od korone

© AFP 2020 / STRŽurka u bazenu akva-parka u Vuhanu nakon opasnosti od korone

Kina je u velikoj meri obuzdala epidemiju virusa korona, ali povremena žarišta i ozbiljne letnje poplave i dalje veoma ugrožavaju njenu ekonomiju.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Mirno na severu Kosmeta, protesti Srba nastavljeni

PRIŠTINA – Na Kosovu i Metohiji noć je protekla mirno, a ispred opštinskih zgrada u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu...

Još priča na sličnu temu