22.6 C
Belgrade
sreda, 15 septembra, 2021

VUČIĆU, ZAŠTO ĆUTIŠ: Čija si tela pokazao u martu? Nema ih u optužnici!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Aleksandar Vučić, zajedno s ministrom policije Aleksandrom Vulinom, pokazao je marta ove godine fotografije osakaćenih tela muškaraca, tvrdeći da su oni žrtve kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Slike izmasakriranih tela uznemirile su javnost Srbije, međutim, identitet jedne žrtve i dalje nije poznat, s obzirom da ga nema čak ni u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) protiv pomenutog klana.

Tokom konferencije za medije, Vučić i Vulin su pokazali nekoliko uznemirujućih fotografija, koje su zgrozile javnost Srbije. Predsednik i ministar policije tvrdili su tada da su to čvrsti dokazi protiv pomenute kriminalne grupe, a na jednoj fotografiji nalazio se leš muškarca koji je imao tetovažu Crvene zvezde na nozi.

VUČIĆU, ZAŠTO ĆUTIŠ: Čija si tela pokazao u martu? Nema ih u optužnici! 1
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin. Foto: Predrag Milosavljevic / Xinhua News / Profimedia

Javnost je najpre posumnjala da je reč o Zdravku Radojeviću, koji je bio navijač Crvene zvezde, međutim, njegova porodica je to demantovala.

- Advertisement -

Ipak, možda najnejasnije jeste da se pomenuta fotografija mladića uopšte i ne nalazi u optužnici protiv organizavane kriminalne grupe Veljka Belivuka. U optužnici, u koju je Nova.rs imala uvid, nema fotografije mladića sa tetovažom.

Tačnije, nijedna od pet žrtava, prema fotografijama dostupnim iz optužnice, nema tetovažu sa grbom Zvezde na nozi. Postavlja se pitanje fotografiju čijeg tela su Vučić i Vulin prikazali marta ove godine.

Nejasno je i zbog čega ta fotografija nije stavljena u dokaze, ukoliko je već reč o žrtvi pomenutog klana. U suprotnom, nije najjasnije o čijem se telu radi, odnosno čiji leš je prikazan marta ove godine, i da li je to možda šesta žrtva klana.

- Advertisement -

Ne treba zanemariti činjenicu da su Vučić i Vulin prikazivanje pomenutih tela, odnosno dokaza iz istrage, pokušali da opravdaju time da su javnosti hteli da „ilustruju“ kakva su zlodela činili pripadnici klana Belivuk-Miljković, a za koja se sumnjiče.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Da li je reč o šestoj žrtvi klana ili su predsednik i ministar policije pomešali fotografije i javnosti, greškom, prezentovali neke druge, zasad nije poznato.

Inače, prema optužnici, grupa Veljka Belivuka tereti se za pet ubistva – Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti