18.9 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VUČIĆU NIJE DOBRO: Otvoreno pismo trese Srbiju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Otvoreno pismo Vučiću: Kriminal i korupcija se ne pobeđuju jezivom medijskom kampanjom već hrabrim političkim odlukama!
Poštovanje,

Razlog zbog kojeg pišem novo otvoreno pismo je Vaša nova najava totalnog obračuna sa kriminalom i sistemskom korupcijom. U tom smislu imam nekoliko vrlo praktičnih predloga koje Vi, Vučiću ukoliko zaista želite da rešite ovaj gorući problem možete uraditi u roku ne dužem od 48 sati. Konkretno, predlažem sledeće:

vucic,
Otvoreno pismo Vučiću

1. Raspuštanje Srpske napredne stranke kao organizacije u kojoj u ovom trenutku aktivno deluje najveći broj opasnih kriminalnih grupa i niz pojedinaca koji im sa pozicije vlasti pomažu. Ovo govorim na bazi ličnih saznanja, ali i na bazi svedočenja narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, kao i preko niza natpisa iz medija koji su inače bliski vlasti, a koji navode da su lica koji su aktivni članovi SNS-a ukrali više stotina miliona evra.

- Advertisement -

2. Organizovanje dijaloga vlasti i opozicije o hitnom donošenju posebnog zakona za borbu protiv mafije. Garant sprovođenja tog posebnog zakona treba da bude Odbor za borbu protiv mafije kao novoformirano državno telo sa velikim ovlašćenjima, a kojeg će činiti deset dokazanih profesionalaca koji imaju isksutvo u borbi protiv organizovanog kriminala.

3. Pokretanje masovne plendibe imovine stečene kriminalom i to počevš od onih koji su se obogatili preko politike. Zajednički cilj treba da bude oduzimanje milijardu evra u narednih godinu dana.

Nadam se da ste svesni da ne postoji niti jedna medijska kampanja koja na dugi rok Vas lično može da abolira od odgovornosti za to što se naša država našla na listi zemalja u kojoj caruje mafija. Jedini način da Vi lično koliko toliko sa sebe skinete odgovornost i napravite jasan otkoln je sprovođenje gore pomenutih drastičnih, ali neophodnih političkih mera.

- Advertisement -

Ovo moje pismo shvatite kao krajnje dobronameran gest nekoga ko je iskreno zabrinut za budućnost Srbije i ko je svestan da naše društvo treba pravednu tranziciju koja je konačno prekinuti začarani krug u kojem se povlašćena manjina nekontrolisano bogati na račun potlačene i obespravljene većine.

Trenutno su socijalne razlike u Srbiji kao nikad u našoj istoriji, a posebno veliki problem je to što najviše kapitala imaju ljudi bez obrazovanja ili bilo kakvog ozbiljnog poslovnog iskustva. Ti „skorojevići“ su se pojavili u poslednjih nekoliko godina i ako je verovati Vašim bliskim ljudima bili su spremni čak da udare i na državni poredak. Ako su bili spremni na to, zamislite šta su tek radili dok su sticali toliki kapital i toliku moć?! Koliko njih je zakukalo dok su se oni nekontrolisano bogatili?!

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti