10.9 C
Belgrade
nedelja, 17 oktobra, 2021

VUČIĆU, DEBILČINO ŽVALAVA: Nisi ništa potpisao sa EU već sa predstavnicima šiparskih narko fisova!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prosto je nemoguće više slušati i trpeti debilizme Aleksandra Vučića. Održao je sednicu tzv. Nacionalnog saveta bezbednosti koji je ništa drugo do još jedna maska iza koje se krije uplašeni i nesposobni IZDAJNIK Aleksandar Vučić. Ti što ti sede za tim stolom se pa nešto pitaju? Krajnje ti je Vreme Vučiću da se bar koliko toliko ponašaš kao zreo i normalan čovek jer nisu baš svi Srbi tvoje biračko telo.

Ti jedva i od tog i takvog biračkog tela uz pretnje, prisilu, kupovinu glasova i gomilu propagande tek možeš da namakneš 15% od kompletnog biračkog tela. Jedini razlog zbog kojeg si još na vlasti i zbog kojeg si uopšte došao na vlast je činjenica da ti je ta tzv. opozicija još gori šljam i ološ od tebe. Mada ste ti i ta tzv. mejnstrim opozicija ustvari ništa drugo do dva lice jedne te iste zle pare.

Nego da se vratimo na trenutnu sutuaciju oko Kosova i Metohije i tih registasrkih tablica? Dao si ti Briselu mesec dana da ti odgovore da li postoji Briselski sporazum ili ne postoji? Pa evo žvalonja da ti ja odgovorim umesto Brisela jer Brisel i EU Paganiju zabole kurac i za Briselskim sporazumom i za tvojim rokovima.

- Advertisement -

Taj briselski sporazum koji ste ti i ono komunjarsko izdajničko govno Dačić na prepad potpisali nikada nije imao ni šansu da zaživi iz jednog veoma prostog razloga.

Taj sporazum i sva ta priča oko njega trebala je samo tebi da posluži da što pre i efikasnije predaš 18% suverene teritorije Republike Srbije šiptraskim narko fisovima i onima koji su u poslovima s njima. Brisleski sporazum trebao je da posluži kao smokvin list za BRUTALNU IZDAJU koju si ti uz pomoć onog pijanog Miloševićevog krmeta Dačića počinio. A bilo je tu uz vas još jedno par stotina izroda koji su vam pomagali u tome što direktno što indirektno. Nisu ni oni nevidljivi kao što misle da jesu.

Nisi ti debilčino žvalava potpisao bilo šta sa Briselom i EU već sa predstavnicima šiptarskih narko fisova uz posredovanje Brisela. Sad ti daješ rokove Briselu da ti odgovore da li postoji briselski sporazum i guraš neku idiotsku izdajničku priču o nekakvoj zajednici srpskih opština. Ti uporno ideš na to da uništiš suverenitet Republike Srbije i da suvrenu teritoriju Srbije predaš neprijatelju na tacni. Nije bilo vlasti u modernoj istoriji Srbiji a da su njoj bila veća izdajnička govna od tebe žvalonja i onog pijanog Miloševićevog idiota.

- Advertisement -

Vas dvojica ste više uradili za nezavisnost šiptarskog Kosmeta nego Prizrenska liga. A kako ste radili tako će vam i biti. I nemoj ološu jedan izdajnički da se kriješ iza nebuloza poput Nacionalnog saveta za bezbednost. Ti koji su u njemu dans da nešto valjaju ne bi bili tu da sede pored tebe. Džaba ti i sakrivanje iza Brisela jer su te svi normalni Srbi kojima je stalo do njihove Otadžbine pročitali i veoma dobro znaju ko si i šta si. Ti i takvi Srbi su i dalje ogromna većina kako u Srbiji tako i izvan nje.

* „Tražimo i odgovor – kada će biti formirana Zajednica srpski opština (ZSO). Eventualno ćutanje će nam biti jasan znak da sporazum ne postoji i da oni ne žele da se to prihvati“

* Na pitanje kako komentariše sinoćnju izjavu Bislimija da zajednica srpskih opština neće biti formirana, Vučić kaže da je on ključni čovek i da jedino govori istinu kada je reč o njihovim namerama prema Srbima: „Međutim, ja to želim da čujem od EU. Zašto da dolazimo u Brisel ako tog sporazuma nema ili samo za Prištinu važi pa kada im se sviđa oni sporazum primenjuju, a kada im se ne sviđa, oni ga ne primenjuju”

* Pozvao EU da utiče na Prištinu da bez odlaganja ukine presudu na dve godine zatvora poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću zbog izjava o Račku, jer to smatra sledećim mogućim razlogom za veliku krizu: „Ili će ukinuti tu presudu ili smo dobro razumeli da Priština ima dozvolu za iseljavanje Srba sa Kosova. I u skladu sa tim ćemo reagovati”

* Na pitanje šta će se uraditi ako Prišitna ne bude želela da se povuče specijalce, a NATO i Kfor ne žele da reguju, Vučić je rekao: „Ništa”. I nastavio: „Ja sam rekao da radim sve što mogu, neću da prihvatim zahtev onih koji su dogovarali sa Prištinom kako da to izvedu. Kako god da se reši, kriza će se rešiti bez ponižavajućeg pristanka Srbije na ono što se Srbiji nudi“

* Vučić naglasio da se obe strane iz Brisela pozivaju na popuštanje samo kada je Priština 100 odsto kriva: „Kada pišu notu i pozivaju obe strane to, kaže Vučić, znači da „štite albansko čedo ili kako je zovu `kosovsku državu` od srpskog hegemona. A kada kažu da je Srbija kriva, onda to znači da smo napravili neku manju grešku“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, obraćajući se medijima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je doneto više odluka, zaključaka, predloga i preporuka.

Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu.

Vučić je poručio da je odbio „tobožnje kompromisno rešenje Kvinte koje bi unižavalo Srbiju”.

Istakao je da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, ali i pune sigurnosti za srpsko stanovništvo na KiM.

„Smatramo neprimerenim izjave u kojima se Beograd i Priština izjednačavaju. Srbija želi da nastavi dijalog ali ne želi da prihvati sporazume iz kriminalnih akcija”, poručuje predsednik.

Brisel da jasno odgovori da li postoji Briselski sporazum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da će Beograd zatražiti od Brisela hitan odgovor da li i dalje postoji Briselski sporazum u pravnom prometu ili to više nije slučaj, kao i kada će biti formirana Zajednica srpski opština (ZSO).

„U narednih mesec dana ćemo tražiti odgovor na to pitanje i eventualno ćutanje će nam biti jasan znak da sporazum ne postoji i da oni ne žele da se to prihvati”, rekao je Vučić.

Pa nisi ti ološu ništa potpisao sa EU već sa predstavnicima šiparskih narko fisova
On je pozvao Evropsku uniju da utiče na Prištinu da bez odlaganja ukine presudu na dve godine zatvora poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću zbog izjava o Račku, jer to smatra sledećim mogućim razlogom za veliku krizu.

„Ili će ukinuti tu presudu ili smo dobro razumeli da Priština ima dozvolu za iseljavanje Srba sa Kosova. I u skladu sa tim ćemo reagovati”, rekao je on.

Vučić je rekao da smatra neprimerenim izjave iz međunarodne zajednice u kojima se izjednačava krivica Beograda i Prištine i dodao da će Srbija biti uvek spremna za dijalog ali da neće prihvatati politiku svršenog čina i kriminalnih akcija.

On je rekao da je odbio predlog Evropske unije koji je predstavljen kao kompromisno rešenje jer smatra da bi njegovo prihvatanje unižavalo Srbiju.

„Razgovarali smo i o situaciji na Kosovu i Metohiji posle kriminalne akcije prištinskog režima i šestog upada na sever Kosova i Metohije, uz korišćenje oklopnih vozila i dugih cevi i maltretiranje lokalnog stanovništva. Došli smo do zaključka da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira i stabilnosti i pune sigurnosti za srpsko stanovništvo na Kosovu”, rekao je on, navodi Beta.

Vučić je rekao da je jedino rešenje povlačenje svih trupa sa severa Kosova i povratak na pređašnje stanje.

Savet za nacionalnu bezbednost je sagledao i stanje u Vojsci Srbije i sistemu bezbednosti, a Vučić je rekao da je veoma zadovoljan stanjem borbene gotovosti, morala i motivisanosti pripadnika vojske da unaprede kapacitete.

Srbija ne želi da razvija osvetnički stav prema Prištini

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija ne želi da razvija osvetnički stav prema Prištini uvođenjem nekih mera, jer od toga niko nema koristi i one se preduzimaju kada država štiti svoj interes.

Vučić je novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da Srbija traži poštovanje Briselskog sporazuma i u okviru njega formiranje Zajednice srpskih opština.

„Ne može na ovakav način da se vrši pritisak. Suština je formiranje Zajednice srpskih opština… Hajde zaustavite se malo i bavite se suštinom”, rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše sinoćnju izjavu Bislimija da zajednica srpskih opština neće biti formirana, Vučić kaže da je on ključni čovek i da jedino govori istinu kada je reč o njihovim namerama prema Srbima.

Njegova mržnja prema Srbima, kaže Vučić, toliko je velika i tada mu treba verovati jer govori istinu.

Pa nisi ti ološu ništa potpisao sa EU već sa predstavnicima šiparskih narko fisova
„Ja to želim da čujem od Evropske unije. Mi smo postavili pitanje Evropskoj uniji ima li Briselskog sporazuma ili nema. Zašto da dolazimo u Brisel ako tog sporazuma nema ili samo za Prištinu važi pa kada im se sviđa oni sporazum primenjuju, a kada im se nesviđa, oni ga ne primenjuju”, naveo je predsednik, prenosi Tanjug.

Vučić je ponovio da se obe strane pozivaju na popuštanje samo kada je Priština 100 odsto kriva.

Kada pišu notu i pozivaju obe strane to, kaže Vučić, znači da „štite albansko čedo ili kako je zovu `kosovsku državu` od srpskog hegemona.

A kada kažu da je Srbija kriva, onda to znači da smo napravili neku manju grešku.

„Mi moramo da budemo spremni na dvostruke aršine i licemerje, da bi bilo drugačije morate da me ućutkate, ali, eto, ja neću…”, kazao je predsednik.

Upitao je šta je Srbija uradila da bi se dogodilo ono juče na administrativnim prelazima sa Kosovom.

„Šta je Srbija uradila za ovo juče, šta smo napravili da li smo poslali vojsku policiju, jesmo li povredii nekoga, uništili vozilo, bacili suzavac…”

Dodao je da se na presretnutim komunikacijama može videti koliko su uplašeni ti sa dugim cevama i iza svakog drveta vide, kaže, Milana Radojčića.

„Toliki junaci a takav strah imaju”, rekao je predsednik i zaključio „da smo ustanovili da Srbija ništa nije uradila.

EU nudila povlačenje ROSU uz

uslove koje sam odbio

Da je Srbija prihvatila uslove koji su joj traženi odmah bi se povukle ROSU jedinice, ali mi te uslove nismo prihvatili, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je naveo odgovarajući na pitanje šta su tačno nudile EU i Kvinta, naveo je: prvo da mi tražimo da se jedinice Rosu povuku bez njihovih uslova.

„A to što oni nude bi značilo da treba da budemo srećni i zadovoljni i da vičemo kako je divno rešenje što će da nam daju proba-tablice i da nam stave stikere. Ne bi nam ubuduće oduzimali tablice, pustili bi sa KM i PR. Srpske tablice sa Kosova bi pustili kao svoje građane, ali građane centralne Srbije ne. Uzeli bi zlatnu sredinu, malo čak kao navijali za nas a da ovi mogu da ostvare svoje ciljeve”, precizirao je Vučić, prenosi Tanjug.

A to bi se, kako je rekao, predstavljalo kao kompromis.

„Ne može. Pošttujemo mi dobru volju EU, čestitamo mi njima na svemu tome, ali te šibica-fazone koje Albanci pokušavaju da nam prodaju – to ne može”, bio je izričit Vučić.

Dodao je ako je izabrao da kaže ne na takve ponude, iako mu je uvek lakše da kaže da.

Mi smo za mir, ali šta ako sledeći

potez bude upad u Valač

Ne dam pristanak na bezobrazluk, ne dam na kriminal, ne dam na ponižavanje Srbije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naveo da je Savet za nacionalnu bezbednost prihvatio njegovo obrazloženje i njegovu odluku.

„Može kompromis o svemu, ali ponižavanje Srbije i podržavanje kriminalnih akcija Prištine ne može”, rekao je Vučić novinarima posle hitne sednice Saveta.

Na pitanje kada se može očekivati povlačenje jedinica ROSU i od koga odgovor zavisi, Vučić je rekao da to zavisi od onih koji „ljuljaju” 13-ogodišnjaka u kolevci, njihovih mentora, da nam kažu da li hoće ili neće.

Pa nisi ti ološu ništa potpisao sa EU već sa predstavnicima šiparskih narko fisova
„Možda neće nikada, sve može ali na silu bez pristanka Srbije. To ih pogađa. Nema pristanka Srbije za nasilničku politiku”, poručio je Vučić.

Kaže da bi kompromis po Prištini izgledao tako da prvo prebije i uhapsi Marka Đurića, pa valjda da mi onda da nekoga prebijemo.

„Pa nije to kompromis, nismo mi divljaci”, ukazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Na pitanje šta će se uraditi ako Prišitna ne bude želela da se povuče specijalce, a NATO i Kfor ne žele da reguju, Vučić je rekao: „Ništa”.

„Ja sam rekao da radim sve što mogu, neću da prihvatim zahtev onih koji su dogovarali sa Prištinom kako da to izvedu”.

Istakao je i da kriza kako god da se reši, rešiće se bez ponižavajućeg pristanka Srbije na ono što se Srbiji nudi.

„Razgovaraćemo nekako, gledaćemo da čuvamo mir, bar što se Srba tiče, a nećemo pristati na tu igru”, ukazao je Vučić navodeći da bi sledeći potez bio da upadnu u Valač ili kontrolnu zgradu na Gazivodama, pa da onda nude kompromis.

„Povući će safari vozila i teško naoružanje što šetaju po Kosovu da bi plašili narod, da vi Srbi budete srećni, a onda generalni direktor i menadžment mora da ostane, to je kompromis. Neću da prihvatim, suviše sam odgovoran i ozbiljan”, naglasio je Vučić i istakao da se ne krije iza bilo koga.

Napominje da je on odbio ponižavajuće predloge, ali da je iza njegove odluke stao Savet.

Uputio je i veliki pozdrav, kako je rekao, srpskim junacima koji su celu noć i ceo dan izdržavali teror albanskih specijalaca.

„Što se snabdevanja tiče Srbija će naći način kako da ih snabdeva. Ti ljudi su ponos našeg naroda, veliko im hvala što čuvaju svoja ognjišta, i Srbija će uvek biti uz njih”, poručio je Vučić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti