Episkopi zabranili Vučiću da govori na sahrani Amfilohija

Obavezno pročitajte

Vučić bi da govori na sahrani Amfilohija, sveštenstvo nije saglasno sa tim

Aleksandar Vučić je otišao u Crnu Goru, gde će sutra prisustvovati sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Predsednik Srbije je izrazio i želju da govori da ispraćaju od mitropolita, međutim sa tim nije bilo saglasno sveštenstvo MCP, budući da su episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić odlučili da on ne govori.

Odlazak Vučića u Crnu Goru izazvao je oprečne komentare u srpskoj, ali i crnogorskoj javnosti. Među najoštrijima u kritici odlaska lidera SNS u Podgoricu bio je predsednik Dveri Boško Obradović, koji je istakao da je to „licemeran gest“, jer su, kako je naveo, „režimski listovi vređali i pljuvali mitropolita Amfilohija„.

Međutim, Vučić nije želeo da se zadovolji samim odlaskom u Podgoricu na sahranu mitropolitu, već je poželeo da kaže koju reč i tako se oprosti od Amfilohija. Ipak, za tako nešto nije dobio dozvolu sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske, koje je donelo jednoglasnu odluku da se Vučić ne obrati. Protiv njegovog govora su bili episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić.

- Advertisement -

Na sam pomen toga da bi predsednik Srbije mogao da drži govor burno su reagovali na društvenim mrežama, gde su Vučiću poslali jasnu poruku:

– Vučić vrši pritisak na vladiku Joanikija da sutra drži govor. Nadam se da mu se to neće dozvoliti, da bi izbegli situaciju gde će mu Crna Gora reći šta misli o njemu. Đeda nam je klevetao, Vučić nije dobrodošao. Može da se pokloni i ode, ništa više. Izdajniče srpskog roda – naveo je jedan tviteraš.

Protiv govora, ali i samog odlaska na sahranu mitropolitu Amfilohiju bio je i lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

– Sada Amfilohije nije opasan? Jer je mrtav. Ne čeka iz zasede. Nije neobično da se u Srbiji, među mafijašima i licima bez obraza dešava da dođu na pogreb onog koga su uništili fizički ili na drugi način ugrozili. Na Ivanovićevu sahranu nisu smeli, poslali tapšaroša – napisao je Veselinović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu