19.5 C
Belgrade
petak, 25 septembra, 2020

”Vučiću, batina ima dva kraja. Platićete za nasilje. Biće bolno.”

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Bestijalna Vučićeva vlast tukla je autistično dete. Autistična Vučićeva vlast nezakonito je hapsila školovanu mladost Srbije. Poslušnička Vučićeva vlast je bespravno osudila tu istu omladinu. Pokvarena Vučićeva vlast je angažovala batinaše i kriminalce da najpre izazovu nerede, a da posle zajedno sa njima mlate i hapse mirne učesnike protesta. Korumpirana Vučićeva vlast umesto da zaprašuje protiv komaraca bacala je ogromne količine suzavca ne bi li rasterala sve živo što se još kreće po Srbiji.

Bolesna Vučićeva vlast je sve vreme prikrivala broj umrlih i zaraženih od korone kako bi sprovela svoje lažne izbore na kojima je odnela ubedljivu pobedu. Sumanuta Vučićeva vlast se svakodnevno iživljava nad stanovnicima Srbije pokušavajući da im toliko ispere mozgove kako bi se što pre pretvorili u bezličnu naprednjačku masu. I ovako može unedogled.

- Advertisement -

Postavlja se pitanje koliko će još narod moći da trpi ovakvu karikaturalnu vlast koja poprima sve primese latinoameričkih diktatura. I to onih koje su Amerikanci uspostavljali i uklanjali prema potrebi. Kao i svaka diktatura i ova će doživeti svoj slom. To je valjda svima jasno osim samoj vlasti koja se opasno zaigrala. I uživela u ono što čini, pogrešno verujući da će trajati večno. U najmanju ruku misleći da će im ogromno opljačkano bogatstvo stvoriti mogućnost da otkupe svoju slobodu kad jednom padnu sa vlasti.

Ne vide i neće da shvate koliko je narod besan i da je pitanje časa kad će doći do eksplozije gneva koju više niko i ništa neće moći da kontroliše i zaustavi. Ni Vučićevi kriminalci, ni Vučićeva policija.

Za navodno vređanje policajca na protestima nedužni ljudi se osuđuju na 60 ili 90 dana zatvora. Jutka je za seksualno zlostavljanje dobio tri meseca. Kad su Andrej Vučić i Predrag Mali pokušali nasilno da probiju kordon policije dobili su batine. Na suđenju koje je potom usledilo osuđeni su pripadnici Žandarmerije zbog prekomerne upotrebe sile.

- Advertisement -

Sada kad je više nego jasno da je policija na protestima upotrebila prekomernu silu, za to delo se osuđuju građani koji su prebijeni, iako nisu pružali nikakav otpor. Da li su leđa predsednikovog i ministrovog brata vrednija od leđa običnog naroda? Očigledno je da jesu. I zbog toga će se, između ostalog, ova vlast urušiti kao kula od karata.

Lomljenje kičme sopstvenom narodu jednom mora da se plati. Batina ima uvek dva kraja. Ništa nisu naučili iz prethodnog iskustva. Izostanak 6. oktobra kod njih je stvorio lažnu sliku da će se i ovaj put izvući. Neće! To bi bilo protivprirodno i pre svega nepravedno. Kao što je protivprirodno i nepravedno da Radoša Milovanovića u poodmaklim godinama i odavno penzionera, posle svega, ponovo izaberu za direktora namenske u Lučanima.

Kad broj nepravdi koji je učinila ova vlast dostigne vrhunac, a upravo se to događa, krenuće sunovrat kakav ovi prostori ne pamte. I bolno suočavanje kod onih koji su sve vreme klicali i glasali Vučića. Posebno kad shvate koga su zapravo birali. Biće bolno. Biće nesnosno. Ali ni izbliza onako kako se trenutno oseća poniženi i prevareni narod u Srbiji.

Stigli smo do toga da se deca ispred zgrada igraju protesta na kojima policija juri one koji su protiv Vučića. Nekada kauboja i Indijanaca, partizana i Nemaca, a danas Žandarmerije i hapšenja. Ostala deca koja uspeju na vreme da pobegnu iz bezbedne daljine viču – Uhapsite mene! One optužbe – Lažeš kao Vučić odavno ni za decu više nisu tajna, ni novina. U svakoj igri, pa i ovoj.

- Advertisement -

Problem je što to više nije samo dečija igra već surova stvarnost koju živimo. Vlast koja onako mučki tuče i prebija sopstveni narod nema prava više da vlada. Država u kojoj je moguće da neki bahati policajci po partijskom naređenju pretuku autistično dete nema prava na postojanje. Ako hoćemo da opstanemo, ovakva vlast mora da ode. Što pre, to bolje za sve.

U suprotnom ostaje nam nada da su narod i policija mnogo pametniji od onoga koji trenutno uspešno režira njihov sukob. Kad policija u jednom trenutku bude stala na stranu naroda, a to će se sigurno desiti, tad će zatvori u Srbiji biti puni nekih drugih ljudi. I niko neće tražiti da budu pušteni. Znamo i zašto. Biće to mala satisfakcija za svu patnju naroda pod naprednjačkom vlašću. Da li će biti i dovoljna to isključivo od nas zavisi. Postoji verovanje da je mrak najgušći pred svitanje. Trenutna zlokobna tišina budi optimizam.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

ŽREB LE: Zvezda udrugom šeširu? Evo šta je potrebno da crveno-beli izbegnu neke od favorita u grupnoj fazi!

Srbija je nažalost ostala na samo jednom predstavniku u UEFA takmičenjima, koliko imaju na primer i Albanija, Irska ili Farska Ostrva...

LIGA EVROPE: Zvezda dobila protivnika, Partizan i Vojvodina u produžecima ostali bez Evrope! (VIDEO)

Jedini preostali srpski predstavnik je dobio protivnika u baražu za Ligu Evrope pošto je jermenski Ararat savladao slovenački Celje posle produžetaka...

„Tajne optužnice su spremne, ovo je datum Vučićevog pada“!

Vučićev padPogledajte novo izdanje emisije "Autoritet", gost je bio predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović. Autor i voditelj emisije:...

EULEKS UPAO SA DUGIM CEVIMA: Akcija hapšenja veterana OVK

EULEKS u akcijiU prostorijama Udruženja ratnih veterana OVK EULEKS sprovodi akciju hapšenja, javljaju kosovski mediji.

VUČIĆ UPOZORIO: Sprema se novi 17. mart i pogrom Srba

Vučić upozoravaPredsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Turske da se Albanci na Kosovu spremaju na neki 17....