0.9 C
Belgrade
petak, 21 januara, 2022

VUČIĆEVO ZLATNO DOBA: Dobila otkaz pa moždani udar, nisu joj verovali da boluje, umrla radnica (43) firme „Valy“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme „Valy d.o.o“u Loznici preminula je od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara.

– Ona je prva žrtva zdravstvene posledice nastale nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je  izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u Italijanskoj kompaniji „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja – stoji u saopštenju Udruženih sindikata Srbije „Sloga“. 

– Preminuloj radnici niko iz „Valiya“ nije verovao da ima zdravstvenih problema. Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da  bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva na mašini.

- Advertisement -

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ovim povodom izražavaju najdublje saučešće porodici preminule radnice i pozivaju sve poslodavce širom Srbije da ne slede nehumano ponašanje kompanije „Valy“ koju smatramo direktno odgovornom za njeno naglo razboljevanje i preranu smrt – piše na karju saopštenja „Sloge“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti