VUČIĆEVO TRŽIŠTE: Otpustili 90 radnika SMS porukom!

Obavezno pročitajte

Nemačka kompanija „Gramer“ iz Aleksinca, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a koja je 2017. godine, od Aleksandra Vučića dobila četiri miliona evra subvencija, otpustila je 90 žena zaposlenih u toj kompaniji SMS porukom. Naprednjački lider je danas prilikom boravka u Aleksincu naveo da je „to tržište“ i da „tako to funkcioniše u velikim zemljama“.

Vučić je danas došao u Aleksinac, grad u kome su pre dva meseca 90 radnica dobile otkaz SMS-om, kako bi obišao otvaranje novog pogona fabrike „Magna Seating“, koja je prošle godine počela sa radom na jugu Srbije.

Predsednik Srbije je tom prilikom odgovarao na pitanje šta će biti sa onima koji su baš u Aleksincu ostali bez posla i opšti utisak je da je o svemu govorio bez grama empatije. Bilo je tu već onih standardnih obećanja, koja je izrekao i kada su radnici „Geoxa“ ostali na ulici, a posle kojih je malo toga urađeno za njih.

- Advertisement -

– Morate da razumete da će biti rešena situacija za najveći broj njih. Mi smo od devedesete godine pričali o tržišnoj privredi, sad se ispostavilo da smo svi lažovi. Ispalo je da nas ni tržište ne zanima. I da ćemo nekog zapošljavati negde gde nema posla. Rešićemo to, kao što smo i u drugim gradovima rešili – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja o otpuštanjima u „Grameru“.

Kako je naveo, ljudi imaju prava da zaposle koga hoće, na koliko hoće. 

– A ne može da se to rešava tako što će se kad god neko dobije otkaz, napadati država da mora rešiti problem tih koji su otpušteni. To je tržište, tako to funkcioniše u svim velikim i razvijenim zemljama. Mi ćemo se uvek boriti za naše ljude – rekao je Vučić hladnokrvno, a onda i nastavio:Fabrika Fabrika „Grammer“ FOTO: Printscreen

– Naš je posao da pomognemo ljudima. Mi smo dali subvencije za ovu fabriku, naš je interes da imamo zaposlene ljude. Ponašamo se u skladu sa tržišnim principima – naveo je Vučić.

Da podsetimo, u avgustu je putem SMS-a otpušteno 90 žena iz „Gramera“, što je bio samo nastavak otpuštanja u fabrikama koje su od države dobile subvencije. Jer, ova nemačka firma je 2017. godine dobila od Srbije četiri miliona evra, a prethodno je do otpuštanja došlo u „Geoxu“, koji je zatvorio pogone u Vranju, a dobio je takođe subvencije od države.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu