KOMUNJARE: Vučićevi mediji udarili na vladiku Joanikija

Obavezno pročitajte

Dok je Aleksandar Vučić uveliko u kampanji za novog patrijarha, dok se slika sa vladikom šumadijskim, lobira i zastrašuje „nepodobne“ episkope i dok mitropolit Porfirije poput političkih stranaka plaća sponzorisane objave na društvenim mrežama, u isto vreme blatoidi vode prljavu kampanju – pod jedan protiv vladike Joanikija.

I u prethodnom periodu su Vučićevi tabloidi po Udbinom maniru napadali Joanikija i Mlađana Đorđevića, u tome je prednjačio „Kurir“, a sada je na red došla prizemna baljezgarija iz pera nepismenog autora sa sajta „Republike“ (sajt „Srpskog telegrafa“).

U bljuvotini koju su preneli i drugi režimski portali, navedeno je da je vladika banjalučki Jefrem u četvrtak, 21. januara „imao nezvane goste – vladiku nikšićkog Joanikija i crnogorskog kontraverznog biznismena Daku Davidovića“. (prim. aut. – napomena za nepismene samozvane novinare Aleksandra Vučića – ne kaže se kontraverzni, već kontroverzni).

Udbaši tako obaveštavaju javnost da je „cilj posete, ostvarene uz punu saglasnost Vlade u Podgorici, u kojoj inače nema Srba, da starog, čestitog, nepotkupljivog banjalučkog vladiku podmite kako bi na Saboru glasao da Joanikije zasedne na tron Svetog Save“.

Sledi još bljuvotina, koje najbolje otkirvaju šta boli Vučičća:

„Pod okriljem crnogorske službe, javno i tajno, lično i preko ovdašnjih eksponenata, kao što je Mlađa Đorđević, zovu i posećuju vladike, nude mito, obećavaju kule i gradove.

Ali i vladika Jefrem i sve druge čestite vladike znaju da je i Joanikije ništa manje kontraverzan ( prim. aut. – opet nepismenost Vučićevih „stručnjaka“ za medije) od svog pratioca i cele te ekipe.

Znaju da je on insistirao da u Vladi Crne Gore ne bude ni jedan Srbin. Da se smeni Milo, ali da se po pitanju Kosova i Metohije ništa ne promeni,da Podgorica čvrsto ostane na NATO putu.

Uostalom srpske vladike sigurno neće glasati za nekog koga je u 24 godini, u manastiru Treskavac u Makedoniji, 1983. krstio tada mladi raskolnički vladika nekanonske MPC Timotej“, piše između ostalog u udbaškom propagandnom pamfletu.

Nema više nikakve dileme da je Vučiću od ključnog interesa da preko svog episkopa zasedne i na čelo SPC. Šta će se u tom slučaju desiti sa crkvom, do kojih će sve posledica to dovesti, možemo lako da pretpostavimo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ovo su nove cene goriva

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do 10. februara. Poznate su nove maloprodajne cene goriva u Srbiji. Litar evrodizela...

Još priča na sličnu temu