24.2 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

VUČIĆEVI MEDIJI NAS LAŽU! Amfilohiju niti treba, niti je tražio respirator

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pojedini prorežimski mediji preneli su neproverenu i netačnu informaciju da je mitropolit Amfilohije dobio respirator iz Srbije. Takva izveštavanja, podmetanja i spinovanja u korist Aleksandra Vučića i njegove politike, podržali su i pojedini crnogorski portali. Mitropolija je, međutim, saopštila da niko nije tražio, niti je Amfilohiju uopšte potreban respirator i da se stanje mitropolita iz dana u dan poboljšava. Napominje se da su sve informacije koje su danas objavljivane u pojedinim medijima, neistinite.

– Današnji snimak rendgena pluća pokazao je smanjenje upalnog procesa, pa i danas možemo konstatovati da je zdravstveno stanje Mitropolita Amfilоhija u blagom poboljšanju u odnosu na jučerašnji dan. Od početka lečenja pa do danas Mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika NIV – navela je Mitropolija.

BALKAN DRHTI: Amfilohije odbio SVE VUČIĆEVE ZAHTEVE, Irinej mora u PEĆ!

- Advertisement -

Ističe se da, iako izgleda da oporavak Amfilohija teče sporo, lekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta.

Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se on nalazi na bolničkom lečenju usled koronavirusa.

– Još jednom podsećamo celokupnu javnost da se isključivo putem portala Mitropolije može tačno i verodostojno informisati o svim detaljima u vezi sa oporavkom Visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija – zaključuje se u saopštenju.

- Advertisement -
Sourcedirektno
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti