17.7 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

VUČIĆEVI BLATOIDI: Metak za Joanikija

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Hajka režimskih medija na Miroslava Daku Davidovića, koja traje poslednjih dana za metu ima episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji zna da se nađe u društvu Davidovića, što nije tajna. Tako je bilo u decemru 2019. godine, kada je u pravcu stola u Kraun Plazi, gde su sedeli vladika Joanikije i Davidović, ispaljen hitac iz snajpera.

joanikijMiodrag Daka Davidović FOTO: Printscreen/YouTube

Ugledni biznismen i veliki dobrotvor SPC, kako su ga režimski tabloidi tada zvali, bio je meta napada u medijskim izveštajima i pre nego je uviđaj okončan. Međutim, istu noć počele su spekulacije da li je baš meta bio biznismen koji je duži vremenski period živeo u tom hotelu i koga su atentatori mogli naći lako i pre, ili je to bio čovek preko puta njega, koji će ovozemaljsku slavu naveliko steći u danima koji su usledili, na narodnim litijama u Crnoj Gori.

- Advertisement -

Oni koji prate dešavanja u SPC istu noć su posumnjali da je metak ispaljen u Kraun Plazi ipak gađao Joanikija, koji je već tada slovio za dobrog kandidata u izboru za novog patrijarha, zbog vrlina koje poseduje a koje su opštepoznate među episkopima. Vrlo brzo su se u tabloidima kao obrazloženje našli sumnjivi Crnogorci, koji su se motali oko hotela, o kojima niko nikad ništa nije saznao, a pola godine kasnije stizale su poruke i da je meta bio Joanikije, ali niko nije dao ni dokaz niti motiv za tako nešto.

Oni koji su istu noć posumnjali da je metak bio za Joanikija nisu verovali da je iko imao nameru da ubije episkopa, ali da su i te kako imali nameru da ga uvuku u skandal iz koga bi teško izašao i kao čovek i kao episkop, da je kojim slučajem Davidović bio samo i okrznut.

Jučerašnje obrazloženje režimskog analitičara, inače bolničara iz Subotice Branka Raduna da je meta zapravo bio Milorad Dodik, otkriva nam da je obrazloženje i ceo slučaj iz Kraun Plaze delo iste kuhinje i istih ljudi. Javna je tajna da Dodik nije bio za tim stolom, da niko sem Davidovića i Joanikija nije bio za stolom, ali je očito naloženo da se u priču uvuče Milorad Dodik, koji se poslednjih dana pravda beogradskim tabloidima da se ne sastaje sa Davidovićem, da Joanikija poznaje površno, a da Grigorija uopšte ne poznaje.Branko Radun, Foto: Printscreen / YoutubeBranko Radun, Foto: Printscreen / Youtube

- Advertisement -

Naručena izjava bolničara Branka Raduna pokušava da odvede posmatrače dalje od stvarne mete atentata – Joanikija, a da za stolom osvetli dve figure: Daku Davidovića i Milorada Dodika. Prvog zbog bliskosti sa Joanikijem , ali i najavljene kandidature za lokalne izbore u Nikšiću, gde kvari planove Vučićevog posilnog Andrije Mandića, a drugog zbog simpatija prema Joanikiju koje očigledno više nisu dozvoljene s Andrićevog venca, posebno ne uoči izbora novog patrijarha.

Daka Davidović jeste  biznismen, ali bez njegovog novca, kažu u Crnoj Gori, ni Đukanovićev režim ne bi pao 30. avgusta prošle godine.

Stoga je interesantno kako dosije Davidovića, koji piše beogradska BIA, uredno prenose Mandićevi portali u Crnoj Gori. Zato je današnja izjava subotičkog bolničara najbolja potvrda da je metak iz decembra 2019. u Kraun Plazi bio metak za Joanikija.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti