SVE JE JASNO: Vučićeva Srbija postaje sigurna kuća za albanske kriminalce

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ukazao je danas na činjenicu da brojni pripadnici albanskog kriminalnog miljea sa Kosova slobodno posluju u Srbiji sa pasošima Republike Srbije, da investiraju u građevinski sektor i tako „peru prljav novac, a sve to pod blagoslovom režima Aleksandra Vučića“.

Đorđević je podsetio da epilog još uvek nisu dobile afere oko predaje dokumenata u vezi sa optužnicama za lidere OVK, kao i u vezi sa Tačijevim dosijeom koji je navodno takođe završio u Prištini, te da „vlasti u Beogradu ostaju neme na pitanja koja smo uputili“. Iz Oslobođenja otkrivaju da su u međuvremenu došli do saznanja o aktivnoj trgovini
pasošima i državljanstvima sa albanskim podzemljem.

„Radi se o nekoliko lica, od kojih je javnosti najzanimljiviji Nedžmedin Zekaj, koji se sada zove Ljirim Zekaj, a pasoš mu je izdat u Novom Pazaru. Za njega se vezuje više kriminalnih
dela, povezan je sa OVK, a za vreme rata u Bosni je krijumčario oružje za muslimansku stranu“, kaže Đorđević.

On podseća da je Zekaja pre dve godine na konferenciji za medije Aleksandar Vučić označiokao osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.

„Uprkos tome, Zekaj dobija srpski pasoš, a danas slobodno zida zgrade po Novom Pazaru iBeogradu“.

Đorđević objašnjava da se uz Zekaja pominje i Ismet Osmani, koga je nemačka služba BND još 2005. označila kao organizatora šverca narkotika, kao i Mentor Bećiri, takođe krijumčar povezan sa OVK, koji „prema javno dostupnim podacima BIA ima poslovne veze sa Zvonkom Veselinovićem“.

„Sva trojica su povezani sa Tačijevim PDK i oni sada uveliko investiraju u građevinski
sektor u Srbiji. Izgleda da sele poslove u Srbiju jer na Kosovu nemaju političku zaštitu
otkad je Tači pao. Vučićeva Srbija postaje sigurna kuća za albanske kriminalce“, optužuje predsednik pokreta Oslobođenje.

On otkriva da je ove podatke njegovom pokretu potvrdio i jedan od funkcionera Srpske liste sa KiM, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je razočaran jer se ova organizacija pretvorila u „paravan za kriminalne radnje“.

„Srbi sa severa Kosova nalaze se u viznom getou, ne mogu da putuju slobodno, a za to vreme Vučićev režim šakom i kapom deli pasoše albanskim kriminalcima“, upozorava Đorđević i upućuje pitanje organima Srbije:

„Kakve su veze Zekaja, Osmanija i Bećirija sa vrhom MUP, sa Srpskom listom i sa vrhom Bučićevog režima?“

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu