10.8 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

VUČIĆEVA SRBIJA: Penzionerku u stanu u centru grada ujeo PACOV, tužila državu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pacovi prenose zarazne bolesti i zato u svim zemljama sprovode redovnu deratizaciju, naročito u gradovima. Ipak, naprednjaci su za kratko vreme vladavine uspeli da zapate i pacove u urbanim sredinama Vučićeve Srbije jer očigledno novac za deratizaciju preusmeravaju negde drugde.

Penzionerka Mileva iz Smedereva, čiji se stan nalazi u urbanom delu Smedereva (centru grada), ispričala je za režimski Pink da joj je glodar izgrizao nameštaj i ujeo nju jer opština (država) očigledno nisu sproveli deratizaciju.

- Advertisement -

– Nisam dobro, živim u centru grada, u stambenoj zgradi, na prvom spratu. Pacov me ujeo dok sam obavljala kućne poslove. Boravio je više od mesec dana u zgradi i u stanu. Uništio mi je kožni nameštaj koji sam smatrala da će mi trajati do kraja života – kaže Mileva za TV Pink.

Stanari su pokušavali da uhvate pacova, ali bezuspešno.

– Jurili smo ga, pomerali stvari. Noćima nismo jeli, nismo spavali. Imala sam težak život, ali ovo što me snašlo, da me ujede pacov. U zgradi ima takođe i bubašvaba i miševa, čekam samo da se zmija pojavi – uznemireno je ispričala penzionerka.

- Advertisement -

Mileva je podnela tužbu gradskom javnom pravobranilaštvu protiv države Srbije za naknadu štete, ali kako joj je odgovoreno od strane neškolovanih naprednjaka, tako nešto neće dobiti?!

– Priznaju naknadu troškova samo za ujede pacova na javnoj površini, ali ne u stambenim zgradama o kojima brine komunalno – navodi penzionerka iz Smedereva i ističe da joj je za naknadu štete neophodno da dokaže da je pacov došao sa javne površine (samo je tako i mogao da dođe jer očigledno nije izvšena dugo deratizacija centralnih ulica).

Osim u Smederevu, poslednjih godina i Beograđani imaju velike muke sa pacovima koji trče ulicama centra grada (čak i tržnim centrom tokom Vučićevog otvaranja). Ovi opasni prenosioci zaraze su se naročito razmnožili po prestonici od kada je SNS kartel otpočeo gradnju Beograda na vodi, a očigledno nema nameru da troši novac na neophodnu deratizaciju i zaštiti život i zdravlje građana Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti