SVEDOČILA ŽENA: Ovako je Vučićeva mafija otela i ubila mog muža, monstruzno!

Obavezno pročitajte

Vučićev rat protiv mafije

Kad je najavio rat protiv mafije, Aleksandar Vučić je optužio kriminalnu grupu Veljka Belivuka za ubistva, otmice, dilovanje droge i druga teška krivična dela. Na televiziji je prikazao fotografije raskomadanih tela Belivukovih žrtava. Režimski mediji su tri nedelje objavljivali pažljivo frizirane informacije o monstruoznim zločinima. Na isti način, kao što je uređivao medije, Vučić je usmeravao i istragu Tužilaštva za organizovani kriminal kako bi se javnost pripremila za neuspeh celog slučaja, za slabu optužnicu, koja će dovesti do oslobađajuće presude. Od svega što su dosad tužioci prikupili, najjači utisak ostavljaju svedočenja žena čiji su muževi ubijeni.

Na tri hiljade stranica istražnog postupka KTI 4/21, koje poseduje Magazin Tabloid, ne nalazi se nijedan konkretan dokaz zločina Veljka Belivuka. niti su saslušani šefovi i operativci političkog krila njegovog klana Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović, Dijana Hrkalović i Novak Nedić. Istragom nisu obuhvaćeni ni policajci i tužioci, kojima su porodice otetih i ubijenih žrtava prijavili nestanak.   

- Advertisement -

Goran Veličković, zvani Goksi, zajedno s Milošem Radisavljevićem, zvanim Kimi, predvodio je Partizanovu navijačku grupu „Jang bojs“. U ratu za prevlast na tribinama, oni nisu imali šanse protiv „Janjičara“, na čijem čelu su bili zamenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Kad su proterani s „juga“, „jangeri“ su promenili naziv u „Partizanovci“ i prešli na istočnu tribinu.

Međutim, ni tu nisu bili poželjni. Kimi je pretučen na jednom splavu kod Ade Huje, a Goksiju su polomljene obe ruke i razbijena glava u sačekuši, koja mu je priređena na naplatnoj rampi kod Niša. U saradnji s policijom, tu akciju je predvodio Aca Rošavi. Za uspomenu, Rošavi je svom drugaru Danilu Vučiću poklonio bejzbol palicu s natpisom „Poligraf, radi 100 posto“, kojom je prebijao „Partizanovce“.

Velja Nevolja je pesmom na You Tube najavio presudu Goksiju. Na nalogu „Južna tribina“ okačen je snimak na kome „Janjičari“ pevaju „A, gde žuriš Goksi, bre, a gde žuriš, prebismo ti jangere…“ Pod tim video klipom objavljene su i preteće poruke. „Kad se završava pritvor Goksiju“, upitao je jedan anonimni komentator. Drugi je dodao: „Čim se završi, dobićete snimak“.

U Veličkovićevo ime, koji se tada nalazio u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora u Beogradu, neko je napisao: „Jedva čekamo, veruj i on želi da popriča malo. Spremite govor i vidimo se uskoro.“ Izazov je prihvaćen porukom: „Ne boj se ti za naše, brini za svoje, bolje bi ti bilo. Bolje vidite gde vam je nestao onaj Vukša. Šta bi? Nema Vukše?“

Kao što je najavljeno na internetu, kao što je nestao Vukašin Gošović Vukša, 3. avgusta 2020. godine nestao je i Goran Veličković Goksi. U dopuni krivične prijave KU br. 48/21, koju su podneli Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenje za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala, od 1. marta 2021. godine navodi se da postoji osnovana sumnja da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka izvršili teško ubistvo Gorana Veličkovića.

“Krivično delo ubistva Veličkovića izvršeno je na sledeći način: osumnjičeni Vučinić je 03.08.2020. godine, po nalogu Veljka Belivuka, ostvario sastanak sa Veličkovićem, pri čemu je istog na prevarni način, putničkim vozilom ‘Smart’, reg. oznaka BG1893MG, odvezao do pripadnika Belivukove kriminalne grupe, koji su ga potom ubili. Navedeno potkrepljujemo činjenicom da je prilikom hapšenja Belivuka, lišen slobode i Nemanja Đurić, pripadnik iste organizovane kriminalne grupe, koji je navedenom prilikom koristio PMV marke ‘Smart’. S tim u vezi, Đurić i Belivuk su na dan lišenja slobode, u rejonu Rudnika, ostvarili konspirativni sastanak. U vozilu marke ‘Smart’ pronađeni su DNK tragovi osm. Đurić Nemanje i osm. Budimir Miloša i osm. Budimir Marka”, navodi se u dopuni krivične prijave.

Policija je izvršila uvid u snimke nekoliko bezbednosnih kamera i opisala kretanje Gorana Veličkovića: “Oko 16:31 časova uočen je Veličković odeven u košulju bele boje, sa belim kačketom i zaštitnom maskom crne boje na licu, torbicom prebačenom preko ramena sa desna na levo, kako ulazi u prodavnicu ‘Lilly’, odakle izlazi oko 16:34 časova, gde se vidi da isti u rukama drži mobilni telefon.

Nakon navedenog, evidentirano je Veličkovićevo kretanje nizbrdo prema ul. Kneza Miloša, gde se susreo sa Vukom Vučinićem (odevenom u majicu kratkih rukava, bermudama tamnije boje sa torbicom prebačenom preko ramena sa leva na desno), da bi imenovani pešice nastavili kretanje uzbrdo Višegradskom ulicom u pravcu Urgentnog centra. U rejonu između Klinike za kardiologiju i Klinike za psihijatrijske bolesti ‘Dr Laza Lazarević’, ul. Resavska, uočeno je parkirano PMV marke ‘Smart’, crne boje, kojem su prišli Veličković  i Vučinić, nakon čega je Vučinić seo na mesto vozača istog PMV, dok je Veličković seo na mesto suvozača…”

Kamere su pratile automobil do puta prema Zaklopači. U povratku, primećeno je da u “Smartu”, pored Vučinića, ne sedi Veličković, nego neki nepoznati muškarac. Na osnovu toga, policijski službenici su zaključili da je Veličković ubijen u Ritopeku.

“Da je ubistvo Veličkovića izvršeno u Ritopeku govori u prilog i činjenica da je ‘Sky’ telefonski broj 882350843936569, čiji je korisnik bio Veličković, registrovan dana 03.08.2020. godine na baznoj stanici koja odgovara lokaciji pomenute kuće u Ritopeku oko 17:00 časova”, navodi se u dopuni krivične prijave, koju su potpisali policijski potporučnik Vlade Jovanović, major Petar Popović i major Milan Dašić.

Mnogo detaljniji opis dešavanja na dan nestanka Gorana Veličkovića, kao i svega što je usledilo, dala je njegova supruga Jelena. Zamenik tužioca Saša Ivanić ispitao je Jelenu Veličković, u statusu svedoka-oštećene, 16. marta u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal. Tužioc je istakao da se Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Vuku Vučiniću i Vladi Draganiću stavlja na teret da su “03.08.2020. godine u Beogradu, iz bezobzirne osvete lišili života Veličković Gorana”. Jelena Veličković je opisala događaje tog dana:

– Bili smo kod mojih roditelja, ručali smo, u pola pet sam ostavila supruga u Višegradskoj ulici, rekao mi je da ide da se nađe sa svojim drugarom koga on nije imenovao. Pitala sam ga kako će da se vrati kući, rekao mi je da će se vratiti brzo, da će ga taj drugar dovesti kući ili će doći taksijem. Telefon sam uočila u kolima, kad sam ga pozvala. Uveče sam preko Nenada Zonjića poslala poruku, pošto je imao “Skaj” telefon da mu pošalje, pošto je inače imao pretnje sa navijačke strane Partizana i južne tribine. Nenad mu je poslao poruku:

Pita te Jelena kada ćeš doći kući”, on je rekao: “Kasnije”. To je bilo oko osam. U 10 sati mu je opet poslao poruku na moju inicijativu. Rekao je: “U gužvi sam”. Ujutru sam opet pozvala Nenada, znači to je već četvrti, ujutru u osam sati gde je stigla poruka: “Spavam, javiću se”.

Oko jedan sat, čini mi se da je bilo, bila je zadnja ta poruka što se mene tiče: “Reci J doći ću kući do 5”. Otišla sam, živeli smo privatno iz tog razloga što je imao saznanja da mu prete sa južne tribine, otišla sam kući u 5, njega nije bilo. U 8 sati mi je stigla poruka od Nenada da je sve izmaklo kontroli. Stigla mu je poruka na “Skaj”: “Nabavi pištolj i idi ubij Isaka, Isak me je namestio”, na šta je Nenad posumnjao da to Goran ne govori, na to ga je upitao “Šta sam ti kupio za rođendan?” To im je bila kontrolna poruka.

Na to je dobio odgovor “Nemoj da me smaraš”. Nenad mu je opet uputio poruku “Ozbiljno te pitam šta sam ti kupio za rođendan”. Inače, Goranu je bio rođendan 23. jula, ovo je bilo znači 4. avgusta. Na to je dobio poruku “Dobićeš ti paket ispod belog BMW-a” i tu se sva komunikacija završava.

Uveče četvrtog sam pozvala policiju Železnik, prijavila nestanak svog supruga gde su me oni uputili da sutradan idem u 29. novembar i prijavim nestanak svog supruga, što sam i učinila. Posle toga sam stavila u novine da je moj suprug nestao i od tad više ga nikad nisam niti čula, niti videla.

ZAMENIK TUŽIOCA: A pominjete nekakve pretnje sa južne tribine.

JELENA VELIČKOVIĆ: Jeste.

ZAMENIK TUŽIOCA: Hoćete pojasniti od koga pretnje i kada Vi i od koga saznajete za te pretnje?

JELENA VELIČKOVIĆ: Pretnja je nastala na južnoj tribini, kada je Goran posumnjao i oni su preuzeli južnu tribinu, Janjičari, Šedovsi, koje je predvodio Belivuk, bio je i Vučko, Rošavi, Kurta, Šedovsi. Oni su tu imali sukob 2017. gde su oni posle osnovali svoju grupu na istočnoj tribini koja se zvala Partizanovci, inače moj muž pokojni je predvodio grupu Jang bojs ili ti Jangeri.

Kad je trebalo da idu u Surdulicu na utakmicu, desilo se da su autobusi krenuli, dva autobusa sa istočne strane, stigli su do naplatne rampe Nais, gde su od strane policije dobili stop, da moraju da sačekaju da im oni daju znak da mogu da nastave put dalje, što su oni i učinili. U tom trenutku su se pojavili automobili gde su izlazili sa palicama južna strana i krenuli ka njihovom autobusu. Gde je moj suprug i svi ti iz autobusa izašli. 

Moj suprug je tada zadobio potres mozga, nije smeo da da svoju ličnu kartu da se to ne bi obelodanilo tako, nego pod stresom je, imao je potres mozga, imao je šest rana na glavi, po tri-četiri kopče, obe polomljene ruke. Što je policija bila na Naisu, na rampi, gde je bio Rošavi između policije što ima i na You Tube-u. Posle toga se desilo da se ispod našeg “Tuarana”, gde smo živeli na Altini, moj suprug je čuo i video na kamerama da su dvojica prilazila našem automobilu. Krenuo je da otvara roletne, oni su to čuli i pobegli.

Bila sam trudna sa drugim detetom i rekao mi je: “Evo su”. Ustala sam, posle pola sata su se vratila kola, bez upaljenih farova, parkirali su se na mestu gde kamere ne pokrivaju, dvojica mladića, jedan je stajao na početku parkinga kao stražar, drugi je, pošto je suprug ostavio ovako od roletne da možemo da vidimo, drugi se zavukao ispod automobila i bukvalno su mu noge bile gde je kuka od “Tuarana”.

Stavili smo auto na šlep sutradan kad je svanulo i odvezli ga na dizalicu. Nismo ništa našli, što znači da su verovatno postavili prethodno lokator, da su pratili njegovo kretanje i da su tada verovatno došli da to i skinu. Posle toga moj suprug je nabavio pištolj jer se bojao za bezbednost mene i moje dece. Bili smo kod prijatelja našeg, tj. Goranovog drugara iz osnovne škole u piceriji “Baziliko”, gde su odjednom upali policajci i jedini smo bili u toj piceriji, i prišli mom suprugu i tražili su s namerom nešto, što su oni i našli i što je moj suprug i priznao.

 Suprug moj nije prijavio da ima opasnosti s njihove strane zato što je primetio da oni imaju policijsku zaštitu.

ZAMENIK TUŽIOCA: A, recite mi je l’ suprug pominjao konkretno imena i prezimena od koga mu preti opasnost?

JELENA VELIČKOVIĆ: Konkretno meni ne, ali to je u principu južna tribina, a pre toga, kad se stvorio istok, bili su i “Vandal bojs” sa podgrupom, koji su prešli kad je Veljko Belivuk skinuo nanogicu, pa je došao na južnu tribinu i od grupe “Janjičari” zapalio zastavu i pretvorio je u zastavu “Principi”, “Iz principa” u stvari. E, od tada je krenulo sve to.

Posle ja nisam znala, videla sam kada je moj suprug nestao, da je bio i klip gde piše “Goksi Janger i dva kaubojca”. Kad je bilo vanredno stanje, policijski čas, stoje dva kaubojca i ubijaju tog nekog i taj u tom komentaru, u tom klipu kaže: “Pa što ga ubi, još nije počeo policijski čas”, a on kaže: “Znam gde mu je kuća, neće stići do deset sati”.

ZAMENIK TUŽIOCA: Da li ste pratili da je publikovana nekakva fotografija tela bez glave?

JELENA VELIČKOVIĆ: Jesam.

ZAMENIK TUŽIOCA: Jel vam nešto u vezi toga poznato ili?

JELENA VELIČKOVIĆ: Prepoznajem svog supruga i prepoznajem da je to njegova glava.

ZAMENIK TUŽIOCA: Neke karakteristike na osnovu čega biste prepoznali telo, jel vam tu nešto specifično bilo?

JELENA VELIČKOVIĆ: Njegova široka leđa.

ZAMENIK TUŽIOCA: I kažete prepoznajete njegovu glavu?

JELENA VELIČKOVIĆ: Da, jer ja sam sa svojim suprugom sedamnaest godina.

ZAMENIK TUŽIOCA: Od lica koja sam Vam pročitao da su osumnjičena za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, da li nekoga od ovih osoba Vi poznajete?

JELENA VELIČKOVIĆ: Poznajem.

ZAMENIK TUŽIOCA: Koga?

JELENA VELIČKOVIĆ: Vuka Vučinića, koji je bio dobar drugar sa mojim mužem i ja sam bila dobra drugarica sa njegovom ženom, družili smo se privatno, išli na rođendane, dolazili su nam na slavu.

ZAMENIK TUŽIOCA: Jeste sa tom osobom, ako se tako dobro poznajete, pričali u vezi događaja od 3. avgusta 2020?

JELENA VELIČKOVIĆ: Ne, ja sa Vukom nisam pričala. Zvala me njegova žena kada sam u medije pustila, na Kuriru, da je nestao moj suprug, zvala me njegova žena i rekla mi kako ne može da veruje da je moj suprug nestao. Al’ kažem ja isto ne mogu da verujem i ne znam šta se ovo dešava. Ona je sve vreme kontaktirala sa mnom i govorila mi da sa Vukom Vučinićem nije u dobrim odnosima, da je trudna sa trećim detetom, i da on nije kod kuće.

Posle toga, kad se desilo da su uhapšeni dotični Veljko Belivuk i Marko Miljković i ostali, ona me je zvala i pitala me da li sam pročitala u Kriku da je njen muž Vuk Vučinić učestvovao u celoj toj priči. Ja sam rekla da nisam pročitala, kao što i nisam, i da ja ne znam šta da kažem povodom toga i da ja ne sumnjam u njih, što i nisam sumnjala. Ona mi je rekla da će da ide da se žali u 29. novembar za lažnu optužbu. Ja sam rekla slobodno idi i radi sve što je u tvojoj moći.

Jelena Veličković je zameniku tužioca Ivaniću rekla da je na fotografijama, koje su objavljene u medijima, prepoznala raskomadano telo Gorana Veličkovića. Režimski mediji su preneli informacije iz “izvora bliskih istrazi” da je Veličkovićeva glava pronađena u bunaru na imanju u Ritopeku.

Takođe, isti izvori su tvrdili da je Belivukova grupa pet dana mučila Veličkovića, da bi ga na kraju ubila, navodno, jer nije hteo da otkrije šifru svog telefona kako oni ne bi saznali ko je njegov kontakt iz škaljarskog klana. Fotografije na kojima se vidi odsečena glava stavljena na leđa ubijenog Veličkovića, poslate su, navodno, “škaljarcima”, “jangerima” i nekim pripadnicima Belivukove grupe.

Zamenik tužioca Saša Ivanić zasad nije saslušao Aleksandra Vidojevića, kao i njegovog drugara Danila Vučića, iako se može pretpostaviti da imaju saznanja o sukobu Belivuka i Veličkovića. Istraga nije zainteresovana ni za saznanja koja imaju policajci, koji su vodili istragu po prijavi Jelene Veličković da je nestao njen suprug. Da su na vreme pregledali snimke bezbednosnih kamera, na koje se sada pozivaju, možda su mogli da ga spase od smrti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu