VUČIĆEVA LAŽNA FABRIKA: Vlasnik uzeo subvencije, radnicima duguje plate!

Obavezno pročitajte

Desetak radnika od jutros dežura ispred ulaza u izraelsku fabriku „Wood feel“ u Kuršumliji, jer je vlasnik počeo da seli mašine pre dvadesetak dana, a nije im isplatio četiri poslednje plate. Oni ne znaju ni da li se zatvara, ali im je jutros rekao da ostaje samo tri radnika.

– Radili smo i subotom i to nije isplaćeno. Ima običaj da radniku da otkaz i onda da mu ne plati poslednje dve plate, pa su ga zbog toga svi tužili i mnogi već dobili na sudu. Od kako ja radim, a počeo sam par meseci nakon otvaranja, krajem 2019. godine najviše je bilo 36 radnika. Poslednjih dana polako je otpuštao redom i na kraju jutros nam je rečeno da ostaju samo tri. U međuvremenu je počeo da seli mašine, a mi to nećemo dozvoliti i obavestili smo i policiju – kaže predstavnik radnika Miloš Veličković.

On dodaje da je obećano da u fabrici, koja je po planu trebalo da proizvodi stilski nameštaj za američko tržište, trebalo za početak da radi 100 radnika, a da se vremenom broj poveća na 200 zaposlenih. Ipak, do toga nikada nije došlo.

- Advertisement -

– Uzeo je pare sa biroa, subvencije države, sve što je mogao. Sada ne dozvoljavamo da odnese mašine dok nam ne isplati šta duguje – dodaje Veličković.

Radnici se plaše da preko noći ne dođu i isele mašine, pa dežuraju na smenu, a na sat vremena obilazi ih i policija.

Ova fabrika je dospela u javnost još 2018. godine kada je tadašnji potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković na televiziji sa nacionalnom frekvencom, bliskoj SNS vlasti rekao kako u Kuršumliji bukvalno cvetaju ruže, jer je došao Izraelac i otvorio fabriku. Svi u ovoj opštini danima su prepričavali tu izjavu i tražili fabriku, ali je nisu našli.

Zatim je Slavko Ilić, koji je ugostitelj i nekadašnji odbornik u lokalnoj skupštini, a sada član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije ponudio svoju kafanu onome ko nađe fabriku. To naravno u tom momentu nije bilo moguće, jer ona i nije počela sa radom. Tek skoro godinu dana nakon toga otvorena je, ali za samo 36 radnika.Slavko Ilić FOTO: S. M.Slavko Ilić FOTO: S. M.

– Sramota je šta radi bahata naprednjačka vlast i kako laže i vara ovaj narod. Oni našim parama plaćaju izmišljene investitore, ne štite radnike i njihova prava i žmure na sva zlodela koja se čine. Ovo je siromašan kraj u kojem je svako radno mesto zlata vredno – kaže Ilić koji je radnicima večeras dao podršku i posetio ih.

On poziva građane Kuršumlije da ustanu i odbrane prava zaposlenih u, kako se ispostavilo još jednoj lažnoj Vučićevoj fabrici.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu