22.7 C
Belgrade
sreda, 28 jula, 2021

VUČIĆEV PRIJATELJI I BRAT: ERDOGAN Radim na povećanju broja država koje će priznati Kosovo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Turske i jedan od najboljih prijatelja Aleksandra Vučića, Redžep Tajip Erdogan, izjavio je kako radi na tome da što više zemalja u svetu prizna nezavisnost Kosova, koje je nazvao „potlačenom državom“.Novosti, FOTO: PrintscreenNovosti, FOTO: Printscreen

– Gde god postoje potlačene države, mi smo tu da pomognemo, a jedna od ovih zemalja je Kosovo. Pokušavamo da radimo na povećanju broja zemalja koje priznaju Kosovo. Sada 114 zemalja priznaje Kosovo i želimo da se taj broj poveća. Nadamo se da ćemo ove godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, sastanku koji ću imati sa Bajdenom, ponovo razgovarati o ovoj temi, da po pitanju priznanja Kosova zajedno radimo – rekao je Vučićev prijatelj Erdogan.

Podsetimo, Vučić neprestano naglašava da je Erdogan veliki i iskreni prijatelj Srbije i njega lično, te se čak i pohvalio kako je Srbija bila jedina zemlja koja je stala uz Erdogana kada je pokušan vojni puč u Turskoj 2016. godine, okarakterisavši ga kao teroristički čin. Kao izraz lojalnosti Erdoganu, Vučić je uprkos apelu Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture da se Srbija uzdrži od izručenja, jer postoji rizik da bi mogao biti izložen torturi u matičnoj zemlji, isporučio Turskoj Dževdeta Ajaza, koji je optužen za učešće u puču.

- Advertisement -

– Srbija oseća Tursku kao prijatelja, a mi smo prijatelji i Turske i turskog naroda – rekao je Vučić i dodao:

– Hvala Erdoganu što dolazi u Srbiju i srećni smo kad možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo.Erdogan i Vučić; FOTO: PrintscreenErdogan i Vučić; FOTO: Printscreen

I naravno, već se i radi, jer Vučić pomaže da turski krupni kapital snažnije prodire u Srbiju i turskim kompanijama nudi srpsku jeftinu radnu snagu, a Erdogan radi na svojoj neoosmanskoj doktrini koja podrazumeva povratak Turske na nekadašnje okupirane teritorije na Balkanu, uključujući i Srbiju.

- Advertisement -

– Idite u Siriju, idite u Irak, idite u Severnu Afriku, idite na Bliski istok, idite u zemlje Balkana, idite i pitajte tamo ljude šta misle o Turskoj i o Turcima. Nećete čuti ni reč žalbe, ništa o kolonijalizmu, okupaciji, tlačenju ili genocidu. Umesto toga, čućete jednu novu rečenicu koja je kod njih postala nešto kao simbolički slogan – „Hvala Alahu što su nam Turci došli“ – izjavio je Erdogan prošle godine.

A za naivne naprednjačke glasače, režimski tabloidi su pripremili naslov „Erdogan zabio nož u leđa Srbiji“, iako je Turska među prvima priznala Kosovo 2008. godine. Pravi naslov bi trebalo da glasi „Vučić zabio nož u leđa Srbiji“, jer ako su nam takvi kao Erdogan prijatelji, kakvi li su nam tek neprijatelji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti