17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

VUČIĆEV OČUH U PRVIM REDOVIMA NA LITIJAMA: I njega je sramota ko vlada zemljom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Anđelko Vučić, očuh predsednika Srbije Aleksandra Vučića, učestvovao je u jučerašnjoj „Litiji za spas Srbije“.

„Što se tiče mog oca… Ja sam doputovao iz Emirata. Onda mi je neko javio da je on bio tamo. Pozvao sam ga pitao, on je rekao da je bio. Ja njega beskrajno volim, ali da li bih ja bio na tom skupu? Ne, ne bih. I ni sa čim što je izrečeno na tom skupu nisam saglasan. Ni sa jednom jedinom riječju, ni sa samim događajem. Ama baš ni sa čim nisam saglasan“, kazao je Vučić.

- Advertisement -

Građani koji se protive održavanju Evroprajda krenuli su juče od Patrijaršije u Beogradu u povorku „Litija za spas Srbije“, koja je okončana skupom ispred Hrama Svetog Save, gde je govor održao patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Porfirije.

Među onima koji su prisustvovali litiji organizovanoj zbog najavljene šetnje za Evroprajd, bio je i otac šefa srpske države, Anđelko Vučić, piše Nova. Stariji Vučić nalazio se u prvim redovima tokom govora patrijarha, a uz njega, skupu su pristuvovali i ministar bez portfelja Nenad Popović, proterani ambasador iz Crne Gore Vladimir Božović i poznati košarkaš Dejan Tomašević.

Posle molebana i šetnje, patrijarh Porfirije naveo da je za pravoslavne hrišćane neprihvatljiva LGBTQ+ ideologija.

„Mi nikome ne namećemo naš način života i ne želimo da nam bilo ko, sa bilo koje strane sveta dolazi nameće svoj pogled na svet i svoje vrednosti. Nećemo da nam niko nameće svoja pravila, svoj pogled na svet, nećemo da nam bilo ko kaže šta mi treba da budemo, jer nama je mera Božija reč, zapovesti njegove“, rekao je patrijarh Porfirije, obraćajući se nakon molebana ispred Hrama Svetog Save.

- Advertisement -

Tokom pomenutog govora, patrijarh je rekao da je protiv žigosanja u ime SPC.

„Protiv smo mržnje i žigosanja, nasilja u ime SPC. Mi im ne sudimo, Bog je sudija svima, molimo se za njih da spoznaju istinu Hristovu i zapovesti njegove. Ne mešamo se i to kako ko organizuje život, ali ne možemo prihvatiti lične slabosti i izbore koji nisu u skladu sa Božijim poretkom, a koji se nameću kao nova društvena norma i pravilo“, rekao je Porfirije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti