-1.7 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

VUČIĆA PRITISNULI STRANCI: Posle izbora odlazim sa čela stranke, TAKO JE! Odlaziš i ideš u ZATVOR!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić, lider SNS, kaže, a to je i dogovor postignut na stranačkoj skupštini, da će posla izbora, zamrznuti članstvo u stranci.

Na više puta ponovljeno pitanje voditelja da li je ozbiljan kad to kaže i opasku da mu to niko ne veruje, Vučić je primetio da će njegov sagovornik zbog načina na koji vodi razgovor postati, kako je rekao, „ikona na Tviteru“.

- Advertisement -

„Neko drugi će biti predsednik SNS-a, videćemo da li ću ja biti nosilac izborne liste za parlament ili ću biti predsednički kandidat. Rekao sam da će ovo biti poslednji put da sam nosilac lista i toga ću se držati“, rekao je Vučić gostujući sinoć na RTS-u.

Ako kaže bude predsednički kandidat i ponovo izabran, biće predsednik svih građana i neće biti predsednik stranke.

Na pitanje ko će ga zameniti, Vučić kaže da ima četiri ili pet kandidata koji se pojavjuju i da to nije tajna, te da su njihova imena poznata svima u stranci.

- Advertisement -

„Ne bih da otvaram tu temu u ovom trenutku, jer imam važnija posla… Ali bilo da budem izabran u Narodnu skupštinu ili da budem predsednik posle tih četiri ili pet godina je kraj…“, kaže predsednik.

Na pitanje da li bi više voleo da se kandiduje za predsednika ili za Skupštinu, Vučić kaže da će pri donošenju odluke o tome gledati interese Srbije i SNS, ali pre svega Srbije.

Na upadicu da je pitanje bilo lično, Vučić kaže da ga to retko pitaju lično, već više ljudi gledaju da iz toga izvuku nešto negativno. Podsetio je da je već desetak godina na važnim funkcijama i istakao da je veoma ponosan na tu činjenicu i ako bi, kaže, bio izabran ponovo za predsednika to bi onda bilo da niko „od Miloša u modernoj Srbiji nikada nije bio duže na vlasti“.

„Ponosan sam na sve rezultate, najpre da smo uspeli da sačuvamo mir i da ekonomski uzdignemom Srbiju. Zadovoljan sam i time sam ja jednim delom svoju misiju ispunio“, poručio je predsednik.

Ako bude izabran u naredne četiri ili pet godina će, kaže, raditi da omogući da na njegovo mesto dođu dobri i pristojni ljudi, da mogu da nastave da vladaju bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju.

Na pitanje šta mu je od svega bila najvažnija tema u večerašnjem intervjuu, Vučić bira i kaže da je to očigledno i da nije mogao da sakrije. „Nisam mogao da sakrijem tu vrstu emocije, to je stabilnost regiona i odnos Srba i Bošnjaka“, kaže i ističe da je zahvalan svim ljudima na podršci.

Poručio je da je Srbija suviše mala da bi sebi mogla da dopusti neke nove sukobe i da sve prepreke možemo da prebrodimo samo zajedno. Primetio je i da je ovo svakako njegovo poslednje pojavljivanje na RTS-u u večernjem terminu, s obzirom na to da je prošlo bilo u martu prošle godine.

Zato poručuje na nacionalnoj frekvenciji da Srbija raste najbrže i da će nastaviti da raste, a da bismo to ostvarili, kaže, moramo biti ujedinjeni po svim ključnim pitanjima u borbi i u želji da država ide napred.

- Advertisement -
SourceB92
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti