BOŠKO: Pobuna protiv Vučića i oslobođenje Srbije krenuće iz Šumadije!

Obavezno pročitajte

Šumadija u epicentru rušenja vlasti

Ne povratila se 2020. godina. Ovakav eksperiment sa čitavim čovečanstvom nikada nije proban. Više je nego jasno da je nova zarazna bolest nastala u laboratorijama međunarodnih centara moći i da ju je neko pustio među narode, a da sada svi trpimo posledice po zdravlje, posao, međuljudske odnose – kaže na početku razgovora za ucentar.rs Boško Obradović lider „Dveri“.

Po čemu dolazite do tog zaključka da je ljudski faktor uzrokovao krizu?

– Sve izgleda kao neka generalna proba za manipulaciju ljudskim rodom na planetarnom nivou, za neki novi totalitarizam i masovno kršenje ljudskih prava i sloboda… Samo nam je posle svega još ovo trebalo. Kao da toga svega već nemamo u Srbiji sa ovom vlašću. Ali, kao što raste trend nadzora i kontrole nad ljudima – raste i slobodarski pokret otpora širom sveta. I mi smo se u Srbiji uključili na tu mapu pobune sa julskim protestima ispred Narodne skupštine kada je srpska mladost ustala protiv novog policijskog časa i zatvaranja ljudi u četiri zida po četiri dana bez ikakve potrebe. Proći će i njihovo. Sve ima svoj rok trajanja, pa tako prođe i ova nesrećna godina.

Ima li nade za Srbiju?

– Kako da nema nade – kako bismo živeli bez nje i jedan jedini dan? Nećemo valjda dozvoliti da izgubimo veru u ovu najlepšu zemlju na svetu, Bogom danu, sa ovakvim prirodnim lepotama i bogatstvima, koju su naši preci krvlju branili i odbranili, da bismo mi danas iz nje bežali – zbog koga?

Zbog lopovske i izdajničke vlasti? Zbog vladavine kupljenih diploma i plagiranih doktorata i sveukupne negativne selekcije? Uvek volim da citiram jednu repliku iz kultne serije „Grlom u jagode“ kada Bane Bumbar hoće tajno da prebegne „preko grane“, a onaj vodič što ga protivzakonito prevodi preko granice mu kaže: „To od čega ti bežiš – od toga se ne beži, to se pobeđuje!“ Ovo je zemlja za nas – ovo je zemlja za svu našu decu, kao što kažu stihovi iz pesme EKV. Ima da se izborimo da nam se deca ovde rađaju i ostanu, a oni koji su otišli da se vrate. Nego šta nego da ima nade! I sve samo od nas zavisi!

Čini se da je Šumadija danas politički zapećak. Zašto, dokle i kako dalje?

– Postalo je već veoma uvredljivo za sve nas iz epicentra Srbije da niko poreklom iz naših krajeva ne može da dođe na najviše državne funkcije. Šumadija, ako ne računamo političke karikature Tomislava Nikolića i Velimira Ilića koji su doveli Vučića na vlast i pobegli od odgovornosti, odavno nema nikoga ko je zastupa u Vladi Srbije.

Danas od 22 ministra u Vladi Srbije – 18 njih je iz Beograda. Da li je to normalno? Kada će slobodarska, ustanička, domaćinska i državotvorna Šumadija da se pita i odlučuje? Koliko god da je kriva ova vlast u kojoj ima više ministara iz Tuzle nego iz Kragujevca i Čačka, toliko smo krivi i mi Šumadinci što ćutimo i to trpimo. Vreme je da se u nama probudi onaj stari šumadijski pobunjenički duh. Odakle da krene ustanak protiv ove vlasti ako ne iz Šumadije? Beogradske dahije nam ništa neće pokloniti, moraćemo sami da se izborimo za svoja prava.

Poruka građanima…?

– Zdravlja i porodičnog mira, pre svega, a za ostalo ćemo se već pobrinuti nekako. Kada je čovek zdrav i kada mu je porodica dobro – sve može! Svima građanima Srbije, a posebno svojim zemljacima Šumadincima, želim da u 2021. godini nakon Crne Gore i Republike Srpske političke promene konačno dođu i u Srbiju. Da Srbijom ponovo zavlada vera u Boga i Srpstvo, porodična politika, podrška domaćoj privredi i poljoprivredi, zaštita životne sredine, kao i krivična i politička odgovornost za sve one koji su nas opljačkali.

To znači zatvorsku kaznu za sve one koji su se ogrešili o zakon, ali i finansijsku kaznu za nanetu štetu državi, oduzimanje nezakonito stečene imovine, kao i lustraciju – zabranu obavljanja javne funkcije na duži vremenski period. U takvoj državi hoćemo da živimo, ali je preduslov za to obnova demokratije, slobodni mediji, pošteni izbori, vladavina zakona i pravde, jednake šanse za sve i pozitivna selekcija, nezavisne državne institucije…

Tragedija je da smo se vratili na 1990. godinu i da se ponovo borimo za iste, osnovne demokratske vrednosti kao pre 30 godina. Ali sam uveren da će nova, 2021. godina biti godina početka političkih promena u Srbiji. Srpski pokret Dveri i ja lično želimo vam svima srećnu takvu novu godinu i – što bi rekla ona naša narodna ravnogorska pesma –

„Zbijajte se u redove, brat do brata, da skinemo jaram s vrata, koji ne da srpskom rodu ljudsko pravo i slobodu!“

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, bolje je dok ne moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji. Vučić je rekao...

Još priča na sličnu temu