14.8 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

SPREMAJU SE VELIKI PROTESTI PROTIV VUČIĆA: Hoće da promeni ustav i preda Kosmet, patriote se pobunile!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Skupština Srbije sutra će raspravljati o predlogu za promenu Ustava Srbije, a predsednik parlamenta Ivica Dačić ocenjuje da je realno da aktuelni saziv poslanika završi taj posao do kraja.

“Ukoliko se realizuje ono o čemu je predsednik govorio, da će parlamentarni izbori biti održani kada i predsednički i beogradski, u toj situaciji bi referendum morao da se održi pre raspuštanja Skupštine zato što ovaj saziv mora da proglasi nove ustavne promene. U tom slučaju je realno da na jesen bude referendum”, rekao je Dačić Tanjugu.

ustav

Dačić je, govoreći o sutrašnjoj sednici, rekao da će predlog za promenu Ustava u parlamentu obrazložiti premijerka Ana Brnabić i podsetio da je za prihvatanje tog predloga neophodna dvotrećinska podrška poslanika.

- Advertisement -

Predsednik parlamenta je siguran da će poslanici prihvatiti načelni predlog, a dalji rad na amandmanima, napominje, radi Odbor za ustavna pitanja uz međusobno usaglašavanje sa predstavnicima struke iz oblasti pravosuđa i evropskih institucija.

Kada se budu napisali amandmani, Skupština se, podseća predsednik, ponovo o tome izjašnjava i u roku od 60 dana se održava referendum.

Dačić objašnjava da se sada mora promeniti Zakon o referendumu, što je trebalo da se uradi još pre 15 godina, posle donošenja važećeg Ustava.

- Advertisement -

“Ne postoji naša odgovornost, jer se to dešavalo pre 2012. godine, dakle Zakon o referendumu mora da se promeni da bi se održao referendum za promenu Ustava i to će nas čekati u narednim mesecima”, rekao je Dačić.

Prema Ustavu iz 90-tih za uspeh referenduma bilo je neophodno da izađe i glasa više od polovine građana, a u važećem Ustavu je dovoljno da glasa većina od broja izašlih, pojašnjava Dačić.

A narod uveliko na društvenim mrežama poziva na pobunu i na protest protiv izdaje Kosova i Metohije. Velika propaganda laži Aleksandra Vučića ne može da izdrži pod pritiskom narodnog bunta, a izdaja je sve očiglednija i očiglednija. Kako Slavija info nezvanično saznaje uskoro se spremaju ogromni protesti patriotskih snaga koje su rešile da stanu na kraj ludilu i svakodnevnoj izdaji Srbije.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Ne razumem…zar je tako jednostavno promeniti Ustav…rekao bih, ako je to tačno što pročitam na ovim stranicama, onda je to izdaja ! Narod bi trebalo da reaguje i da ne dozvoli da se to desi…kakav je to Ustav ako mogu političari po njihovom ćefu da menjaju u njemu nešto po njihovoj volji…što god im se prohte…?!

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: