19.7 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

“VUČIĆ ZBOG DJB U PROBLEMU: Poslanici se 13. aprila okupljaju u Parlamentu…“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je danas, u petak 10. aprila, sve poslanike Skupštine Srbije da se u ponedeljak, 13. aprila u 13 časova okupe u skupštinskom holu i zajedno zatraže održavanje hitne sednice parlamenta i kako su naveli, „vraćanje Srbije u ustavni okvir“.

Alt="DJB"

Poslanica DJB Branka Stamenković rekla je na konferenciji za novinare da „ne postoji prihvatljivo opravdanje za ćutanje o ukidanju ustavnog poretka u zemlji“ i da će „svako dalje ćutanje razumeti kao znak odobravanja i kao saučesništvo u izdaji države“.

- Advertisement -

Navodeći da su poslanici položili zakletvu da će štititi ustavni poredak, ona je podsetila da se po Ustavu Skupština Srbije sastaje bez poziva posle proglašenja ratnog ili vanrednog stanja i da ne može biti raspuštena za vreme ratnog ili vanrednog stanja.

DJB: Ako ustav nije prepreka,šta jeste?

„Ako Ustav nije crvena linija, šta jeste? Narodni poslanik koji ne misli da mu je obaveza da sada bude u Narodnoj skupštini, dragi moji ovde nema šta da traži uopšte, ikada“, ocenila je Stamenković.

alt="DJB"

Ona je ponovila da su se poslanici i pojedinačno zakleli da štite Ustav i da, ukoliko njihove političke opcije kalkulišu oko toga, oni sami treba da stanu u odbranu Ustava. Predsednik DJB Saša Radulović rekao je da se u Kriznom štabu za borbu protiv virusa nalaze lekari koji podržavaju i sprovode politiku Srpske napredne stranke i da među njima ima i ljudi koji su potpisivali podršku vladajućoj stranci na prethodnim izborima.

- Advertisement -

„To su partijski lekari i primer partijske države, kao i SZO lekari koji štite interese farmaceutske industrije a ne građana“, rekao je on. Radulović nije želeo da komentariše činjenicu da je sin predsednika Srbije oboleo od zaraze, rekavši da porodična pitanja nisu za komentarisanje, jer se radi o ozbiljnim stvarima koje ne smeju da se koriste za sakupljanje političkih poena.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti