25.9 C
Belgrade
nedelja, 26 septembra, 2021

NE BI VIDELI BELOG DINARA: Vučić zbog Belivuka maže oči penzionerima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Idu izbori, a sa njima i predizborna obećanja, ali nešto je drugačije ovog puta. Svaki novi potez sve očajnijeg režima govori koliko malo aduta imaju za pobedu, a poslednji među njima je obećanje predsednika da će penzioneri dobiti 20.000 dinara, pogađate, tačno pred izbore. Predsednik Aleksandar Vučić je sinoć na RTS-u, na koji se sam pozvao kao gost Dnevnika, obećao penzionerima da će im pred izbore, naravno iste ne pominjući, u februaru, najkasnije u martu, pokloniti 20.000 dinara.

I zaista u SNS informatoru za jul ove godine pored srećnih i nasmejanih penzionerki i Vučića najavljuje se upravo „poklon“. U naprednjačkom glasilu je ova ekonomska pomoć opisana kao „dar za najstarije sugrađane koji su uvek bili uz svoju državu“.

NE BI VIDELI BELOG DINARA: Vučić zbog Belivuka maže oči penzionerima! 1

- Advertisement -

Pored „dara“ od 20 hiljada dinara, pominje se i sto evra koje će penzioneri dobiti u okviru pomoći usled pandemije koronavirusa. Kada se sve to preračuna, reklo bi se, i više nego dovoljno da se na biračkom listiću zaokruži čovek koji je ovo omogućio.

Ono što je, međutim, jedna od možda najspornijih stavki jeste – odakle SNS-u novac da ga bilo kome poklanja? Čiji je taj novac, ako nije novac svih građana Srbije?

Namera ove preraspodele budžetskih sredstava u vidu „poklona“ jasan je, jer da je vlast želela da penzionerima ulepša život sa novcem, do sada bi to, pošto smo ekonomski tigar, već uradila.

- Advertisement -

Pitanje je i da li bi najstariji sugrađani dobili ovoliki iznos da vladajućem režimu ne gori pod nogama u jeku afere umešanosti u rad kriminalnog klana Veljka Belivuka.Toliko pitanja, a odgovore od predsednika nećemo dobiti, jer on odgovara samo kad se sam pozove i kada može samo da obećava i ulepšava.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti