Vučić zastrašuje narod scenarijom Nagorno-Karabah

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je kritikovao izjavu Aleksandra Vučića, koji je na jučerašnjoj konferenciji za štampu uporedio Kosovo i Metohiju sa sukobom u Nagorno Karabahu.

„Aleksandar Vučić plaši srpski narod da bi mogao doživeti sudbinu Jermena u Nagorno Karabahu. Preti nam etničkim čišćenjima i obećava nam nove oluje. On radi sve protiv statusa kvo, jer je to nalog koji ima i jer je to dogovorio u svojim trgovinama: da pokuša da ubedi, podmiti i zastraši Srbe da se odreknu Kosova“ izjavio je Đorđević u pisanom saopštenju.


Kako smatra lider Oslobođenja, Vučiću ne odgovara zamrznuti konflikt jer je „obećao da će isporučiti Kosovo“. Đorđević naglašava da je predsednik Srbije izvukao pogrešne pouke iz sukoba Jermenije i Azerbejdžana:

„Nesrećni sukob u Nagorno –Karabahu ustvari treba Vučiću da bude pokazatelj kako prolaze marionete zapada, koje slepo slušaju naloge i ne poštuju volju svog naroda. Jermenski premijer je nakon koketiranja sa zapadnim silama ostavljen na vetrometini, a nakon gubitka značajnog dela teritorije počeli su masovni protesti protiv njega, koji još traju. Građani su pre dva dana zauzeli parlament u Jerevanu, a premijer je naredio hapšenja opozicionih lidera“.

Predsednik Oslobođenja kaže da mu se čini da je Vučić „na istom putu“:

„Rešio je da zanemari naše tradicionalne saveznike, pre svega Rusku Federaciju koja je garant Rezolucije 1244 kojom je Kosmet međunarodno priznat kao deo Srbije. Istovremeno, Vučić Briselskim sporazumom, Vašingtonskim sporazumom, Mini Šengenom i drugim akcijama malo po malo isporučuje Kosovo i daje im punu nezavisnost“.

Đorđević je zaključio da će se pokret Oslobođenje boriti protiv svih štetnih sporazuma kojima se krše Ustav Srbije i suverenitet zemlje i da će se zalagati za očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom i drugim tradicionalnim prijateljima Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

JENS STOLTENBERG: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do...

Još priča na sličnu temu