VUČIĆ: Zahvaljujući meni u Srbiji je prosečna plata ove godine 70.000 dinara!

0
191

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će od 1. Januara naredne godine prosečna plata u Srbiji iznosti 600 evra, a sve je to povezao sa projekcijama MMF-a.

„MMF je promenio svoje projekcije za Srbiju. Oni su govorili da ćemo imati privredni rast od 5 odsto, zatim je Evropska komisija rekla 5,3 odsto, a MMF je noćas promenio projekciju na 6 odsto, što je prognoza koju smo i mi najavili. Posle Litvanije smo najbolji u Evropi“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći punkt za vakcinaciju u kasarni „Dedinje“.

On je istakao, piše „Blic“, da te procene govore da Srbija odlično napreduje.

„Predviđaju nam i znatno veći rast u 2022. – sa 3,8 su povećali na 4,5 odsto i to će još pomerati. A kada u aprilu pomerate projekciju to znači da ta zemlja jako dobro radi i napreduje. Smanjili su i prognozu deficita i to zbog kapitalnih investicija“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je juče samo na Moravskom koridoru radilo 1.025 radnika, i to samo na delo od Pojata ka Kruševcu.

„To nam donosi privredni rast, a taj rast nam donosi veće plate i penzije. Ne smem da najavljujem, ali svakako očekujem da ćemo imati i rast plata i penzija ako nastavimo u ovom smeru. Zato pozivam ljude da se vakcinišu, kako bismo mogli da se vratimo u normalan život i posao“, najavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, to znači da ćemo 1. januara imati prosečnu platu od 600 evra.

„MMF takođe kaže da Srbija ove godine, uprkos ogromnom ulaganju u investicione radove i vojsku, neće preći 60,3 odsto javnog duga, a onda će javni dug početi da pada. To su fantastične vesti za Srbiju!“, zaključio je Vučić.

Podsetio je da je ukupni BDP Srbije u proteklih nekoliko godina porastao za čak 50 odsto.

„Nikada nismo imali takav rast u istoriji“, istakao je.

Ostavite komentar