18.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

VUČIĆ: Vraćaju nam se lekari iz Nemačke, ali imamo problem sa zanatlijama–neće da se vrate

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Po prvi put nam se vraćaju lekari i medicinske sestre iz Nemačke, ali imamo ozbiljan problem i dalje sa zanatlijama, mehaničarima, elektičarima da se vrate.

To je danas za Pink rekao predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je Hrvatska počela da radi na tome da vrati zanatlije.„Neki su im se smejali, ali ja nisam„, rekao je Vučić.Istakao je da neka obećanja nisu bila zasnovana na ekonomskim faktorima govoreći o vlasti u prethodnih 10 godina.

Negde u periodu od 2012. imali smo potrebu da rešavamo probleme. Imali smo nasleđene obaveze koje nismo mogli da ispunimo, jer neka obećanja nisu bila zasnovana na ekonomskim faktorima.

- Advertisement -

Ne možete tek tako da povećate plate i penzije, morate da imate ekonomski rast i sve ostalo„, rekao je predsednik Srbije.Dodao je da se u tim trenucima moralo ići u skladu sa fiskalnom konsolidacijom.„Razgovarali smo sa Svetskom bankom i MMF.

Danas imamo stabilne finansije, dinar nam je čvrst, stabilan prema evru„, kazao je predsednik.Kako kaže, naravno da i dalje ima ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem, ali da „zato nastavljaju da rade“.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti