23.7 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

VUČIĆ UŠTVA IZDAJNIČKA: Stoji ispred svetinje i na Vidovdan širi defetizam i šiptarsku propagandu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se sudbina zemlje „uvek odlučivati na izborima“. Komentarišući pozive pojedinih opozicionih stranaka na građansku neposlušnost, Vučić je ocenio da oni ne žele da učestvuju na izborima jer „znaju da ih narod neće“.

„Neće oni bez izbora da dođu na vlast, verujte mi na reč. Narod hoće da glasa za one koji rade za njega, za one koji pogreše, ali i priznaju da su pogrešili. Ne razumete koliko je razumna Srbija spremna da čuva svoju zemlju i budućnost svoje dece i koliko neće da dozvoli onima koji bi da vrate Srbiju u prošlost, da je unazade“, kazao je Vučić u Kruševcu na obeležavanju Vidovdana.

Komentarišući izjavu lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da će premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin biti uhapšeni po promeni vlasti, Vučić je rekao da neće dozvoliti da „neko zbog svojih hirova“ preti „najboljim ljudima u vladi“.

- Advertisement -

„Ja ću da budem ispred svih njih. Neće oni više nikoga da tuku, ni da idu po kućama i na radna mesta jer će narod Srbije uvek da ih pobeđuje. Kako ne progone one najgore u toj vladi koji već i razgovaraju s njima kako bi sačuvali svoje pozicije i slobodu jer znaju da su prste stavili u med“, kazao je Vučić.

Vučić: Pogrešio sam za Srbe u Kosovu Polju, Kurtija ne pominjem na Vidovdan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao je da je pogrešio kada je izjavio da u Kosovu Polju više nema Srba, uputio im izvinjenje i izrazio nadu da će ih uskoro posetiti.

- Advertisement -

“Da, sinoć sam razmenjivao poruke sa Srbima iz Kosova Polja, ima ih 45, kažu da ih ima još 15 u jednoj grupi, da li to pripada Bresju ili Kosovu Polju svejedno… Kada pogrešim meni nije teško da to kažem”, rekao je Vučić u Kruševcu.

On je naveo da za svakog od tih ljudi država i on lično brinu, kao i da je već dogovoreno kako da im se pruži pomoć.

Prošle nedelje, govoreći o dijalogu sa Prištinom, predsednik Srbije je tvrdio da u Kosovu Polju nema nijednog Srbina. Televizija N1 razgovarala je sa Srbima iz Kosova Polja koji su rekli da se zbog takve izjave smatraju otpisanim.

Vučić se u Kruševcu, gde je održana sednica Vlade Srbije kojoj je I on prisustvovao, izvinio Srbima iz Kosova Polja.

“Ispraviću to svojim radom, trudom i borbom za njih”, rekao je on, dodajući da se nada da će do kraja leta posetiti Srbe u Kosovu Polju, Bresju i Ugljaru.

Upitan o izjavi kosovskog premijera Aljbina Kurtija da sporazum sa Beogradom treba da podrazumeva članstvo u UN za Kosovo, Vučić je kazao da Priština uvek izlazi sa “ekstremnim zahtevima”.

“Što se tiče gospodina Kurtija, Vidovdan je danas, ne mislim da je vreme i mesto da njega pominjem”, rekao je predsednik Srbije.

Kazao je da zvaničnici Prištine govore o stolici u UN i priznanju “kao o nečemu normalnom” jer se pozivaju na predsednika SAD i većinu članica EU koje to smatraju normalnim.

Nisam nikoga zvao na tuču, nego da mene tuku

Upitan o konfrontaciji između njega i članova Narodne stranke koji su došli u Predsedništvo Srbije, Vučić kaže da je “mesecima” slušao pretnje članovima svoje porodice i predstavnicima vlasti.

“Onda sam se drznuo da kažem, nema problema nemojte te ljude da linčujete dođite da linčujete mene. Nemojte da izmišljate da sam nekoga zvao na tuču. Ja sam rekao – dođite da mene tučete”, rekao je Vučić.

Izvinio se što je nazvao pripadnike Narodne stranke “devojčicama” i što je govorio o “nedostatku oralne higijene” jednog od njih.

“Izvinjavam se građanima Srbije… Ostalo mi je sa ulice”, rekao je Vučić.

“Izletelo mi je kad sam video te batinaše u pokušaju”, dodao je.

Aleksandar Vučić položio venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu: Mladim generacijama ne smemo da ostavimo sukobe, moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt i budućnosti obezbedimo život

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da je danas da je Srbija „slobodna i slobodarska zemlja, o Srbiji ne odlučuje niko drugi do njenih građana, u njoj se ne pita niko drugi do njenih građana“, dodajući da su „retke zemlje koje mogu tom činjenicom da se pohvale“.

„Sloboda je sveta ali je svet i mir, najviše vrede zajedno“, rekao je Vučić, koji je položio venac na spomenik kosovskim junacima, u Kruševcu, navodeći da je Vidovdan „simbol veličine našeg naroda“.

On je rekao da mladim generacijama „ne smemo da ostavimo sukobe i moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt i budućnosti obezbedimo život“.

„Srpski narode na Kosovu i Metohiji neka vam je srećan Vidovdan, neka vam je srećan praznik, poručujem vam – i danas i naveka videćete ko je vera i ko je nevera. Ko će da štiti a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju“, napomenuo je Vučić.

Vučić položio venac na Spomenik kosovskim junacima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac na Spomenik kosovskim junacima u centru Kruševca, koji Vidovdan obeležava kao Dan grada, a ove godine proslavlja značajan jubilej šest i po vekova od osnivanja.

Povodom jubileja u Gradskoj upravi Kuševac održava se posebna sednica Vlade Srbije, kojoj prisustvuje predsednik Srbije. Tokom prepodneva najviši državni funkcioneri obilaze više rekonstruisanih i obnovljenih objekata u Kruševcu.

Takođe, u susret jubileju centralni kruševački trg, na kome se nalazi Spomenik kosovskim junacima, je rekonstruisan. Radovi su trajali deset meseci, a iz budžeta grada je izvođeno 490 miliona dinara, sa PDV-om.

Na trgu je urađena rekonstrukcija saobraćajnica, pešačke površine te hidrotehničkih i elektroinstalacija, izgrađene su dve nove fontane i rekonstruisana postojeća, ugradjeni novi urbani mobilijar i stubovi javnog osvetljenja te uvedene biciklističke staze.

Predstavnici grada su rano jutros položili cveće na više spomen obeležja u gradu, dok će polaganje venaca na Spomenik kosovskim junacima u organizaciji grada Kruševca biti održano u podne. Jutros je u crkvi Lazarici služena liturgija.

U Kruševcu će danas biti otkriven novi spomenik knezu Lazaru, u naselju Stari aerodrom, a prema podacima Gradske uprave, za izgradnju Lazarevog parka i postavljanje spomenika, iz budžeta Grada izdvojeno je 47 miliona dinara, dok su donatori su obezbedili oko 15 miliona dinara.

Na svečanoj sednici Skupštine grada najviše priznanje koje Kruševac dodeljuje povodom Dana grada, Vidovdanska nagrada, večeras će biti uručena premijerki Ani Brnabić. Tada će biti uručene i Vidovdanske plakete i pohvale.

Na sinoćnoj Svečanoj akademiji u Kruševačkom pozorištu uručene su Zahvalnice grada Kruševca, posebno priznanje koje je ustanovljeno povodom pomenutog jubileja, a medju dobitnicima su 102 pojedinca, ustanove, organizacije, koji su u svojoj oblasti doprineli razvoju grada. Skoro polovina priznanje dobija posthumno.

U Kruševcu su tokom juna održane brojne kulturne, umetničke, sportske manifestacije, koje su podsetile na istorijat i značaj tog grada.

- Advertisement -
SourceAgencije
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti