17.5 C
Belgrade
nedelja, 27 septembra, 2020

Vučić uoči sastanka sa Putinom: Rusi žele da imaju Srbiju za saveznika na Balkanu

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Ako na nekog Srbija može da se osloni u međunarodnoj areni to je Rusija, u to nema nikakve sumnje, a isto tako oni mogu na nas da se oslone, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da su odnosi dve zemlje prijateljski i bratski.

On je istakao i da je potrebno da bi građani Srbije živeli bolje da naša zemlja ima dobre odnose i sa Rusijom, EU i svim drugima.

- Advertisement -

– Nećemo mi da gubimo svoje prijateljstvo, (sa Rusijom) čak i da nemamo ništa od svega toga što je racionalno, samo zato što nam to neko naređuje, imamo svoju politiku i hoćemo da budemo svoj na svome i ništa više – rekao je Vučić iz Sočija za TV „Hepi“.

Kako je naveo, „neki Evropljatni pitaju zašto ideš kod Putina“?

– Jer vi čekate u redu, nekada čekate i tri sata kada dolazi na sastanak, a ja ne moram da čekam tri sata i zbog toga idem – rekao je Vučić, dodajući da isto važi i za Kinu koju svi hoće da privuku za sebe.

- Advertisement -

Kako je kazao, „ne treba samo oni da imaju korist a mi da propadnemo“.

– Zato smo otvorili vrata i Srbija neće da vodi samodovoljnu politiku, već ćemo da sarađujemo sa svima i da vodimo politiku kako mi hoćemo u interesu našeg naroda – rekao je on.

Dodao je i da Srbija nije ništa učinila protiv ruskih interesa iako to nije bilo lako, jer je bilo bezbroj pritisaka. Vučić je dodao da Rusija podržava Srbiju u najvažnijim stvarima, oko Kosova i Metohije i da dve zemlje dobro sarađuju u vojnim, ekonomskim, privrednim temama.

Upitan da prokomentariše navodne zahteve Zapada da Rusija po zahtevu Srbije pusti Kosovo u UN, Vučić je rekao da je „to vreme prošlo“ i da danas takva opasnost ne postoji. Dodaje da su Rusi uvek govorili da će da prate Srbiju u onome što bude želela oko KiM.

- Advertisement -

– Rusi žele da imaju Srbiju za saveznika na Balkanu, to je logično – istakao je on.

Vučić uoči sastanka sa Putinom: Rusi žele da imaju Srbiju za saveznika na Balkanu 1

Predsednik Srbije je ocenio i da je „Putin uspeo da podigne Rusiju, zato im toliko smeta, koja i dalje nije ekonomski, ali je politički činitelj zahvaljujući Putinovoj snazi i da je on zaslužan za snažno mesto Rusije u svetu“.

On je objasnio da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, a da vojnu neutralnost možete imati samo ako ste vojno snažni.

– Kako ćete da snažite armiju, ukoliko se ne naoružavate i ne opremate, a onda i jedni i drugi i treći prate svaki vaš potez, gde ste uzeli puske i avione – napomenuo je Vučić.

On je objasnio i da su danas lošiji uslovi za prodaju oružja i da se svi zato bore za svoje mesto i da zato nisu slučajni napadi na namensku industriju jer je, kako kaže, „važno uništiti konkrurenciju pa makar i malu srpsku“.

Podsetio je koliko je Srbija napredovala kada je u pitanju opremanje vojske.

– Mi ćemo za mesec dva imati 14 migova-29, lovaca sa posebnim radarskim sistemom, stiže devet helikoptera H-145 što za vojsku, što za policiju, stiže i stiglo je četiri MI 35, što su leteće tvrđave, stigla su tri MI-17 , naručili smo super pume… – naveo je Vučić.

On je dodao da neće ni da govori o raketama, „Nori“, oklopnim vozililima, „Lazaru“, dodajući da smo sistem za protivazdušnu odbranu već platili.

„Vučić nije poslušan“

Komentarišući izveštaj Pentagona, kaže da se sve dešava u sklopu različitih pritisaka i da ima krugova koji smatraju da „Vučić nije poslušan“.

– To govori o dobroj politici Srbije, da je Srbija snažnija, a to je moj posao – ukazao je Vučić, ističući da ste smetnja mnogima kada ste snažniji, kao i da to mnogima u okruženju ne odgovara.

Vučić je rekao i da je Soči grad koji se neverovatno izmenio i izgradio od kada je prvi put bio u njemu 2013. godine, a da je posebno zadovoljan što tome doprinose i srpski građevinari.

– Svi zatvraju svoja tržišta, a mi smo srećni sto su za nas otvorili svoja – kazao je Vučić.

On je istakao i da su ih „sankcije naterale da misle o svojoj proizvodnji i da ne zavise od preživljavanja“.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

SRĐA JANKOVIĆ: Uvodi se zabrana kretanja U SRBIJI?

Janković o situaciji u SrbijiSrđa Janković je komentarišući to što je u Srbiji još uvek relativno kontrolisana situacija i...

TRAMP: Vučić se sa Hotijom ljubio nakon sporazuma u Beloj kući

Tramp o sporazumuAmerički predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum...

SRBI ĆE MOĆI DA BIRAJU KOJU ĆE VAKCINU DA PRIME: Najnovija vest obišla je celu zemlju, evo šta je u opticaju

Vakcina koju Srbija bude uvezla i koju kao država budemo preporučili biće sasvim sigurno bezbedna.

UŽIVO: Rat u Nagorno-Karabahu – mrtvih na obe strane; Rusija i Turska …

Rat buktiVlada Jermenije proglasila je ratno stanje zbog eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu. Premijer Jermenije Nikol Pašinjan kaže da...

SZO UKIDA STARU VERU: Novi Vatikan i BOG koji ima sva rešenja! EVO ŠTA SE RADI!

SZO se igra BogaNestala je stara vera, pojavila se nova. Nevidljivi, a svudaprisutni virus zamenio je nevidljivog, svudaprisutnog...