19.8 C
Belgrade
petak, 17 septembra, 2021

DEA ODGOVARA: Vučić u ratu sa Amerikancima, prvi put ih javno napao

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Da li je Nikola Vušović, zvani Džoni, navodni naslednik Veljka Belivuka, pušten iz ekstradicionog pritvora ili iz imigracionog centra u Dominikanskoj Republici, i da li neka služba stoji iza toga – misterija je jer predsednik Srbije kaže jedno, dok mediji bliski njemu unose neke nove informacije, koje ne idu baš u prilog Vučićevoj tvrdnji.

Predsednik je otkrio u emisiji “Ćirilica” da Nikola Vušović Džoni, navodni naslednik Velje Nevolje, više nije uhapšen u Dominikanskoj Republici.

– Jeste li vi skoro videli jednu vest, da je uhapšen Nikola Vušović Džoni u Dominikanskoj Republici. Jedan od naslednika vođa kavačkog klana. Bio je u ekstradicionom pritvoru. E on više nije uhapšen. Slobodan je kao ptica. A vi znate ko tamo jedini odluke donosi. Koja zemlja i na koji način. I pri tome smo bili upozoreni da će se to desiti” – rekao je Vučić gostujući na TV Hepi.

- Advertisement -

Posle Vučićevog upoznavanja javnosti sa time da “Džoni više nije uhapšen u Dominikanskoj Republici”, svi odreda mediji bliski režimu počeli su da licitiraju s tim ko je kriv za slobodu Vušovića, da li iza toga stoje američka DEA (agencija za borbu protiv droge) ili CIA (Obaveštajna agencija).

vucic,
Vučić i Stefanović

Ne treba izuzeti iz vida je upravo DEA stajala iza mnogih hapšenja vođa narko-klanova, između ostalog neprocenjiv je i njen uticaj na razbijanja kriminalne grupe Darka Šarića. Tim upiranjem prstiju u dve moćne američke agencije, bez iznetih argumenata, nastavlja se praksa državnog vrha Srbije da su za sve drugi krivi, bez preispitivanja da li su i naši organi naporavili nekakav propust i ako jesu koji, pa Vušović nije u rukama srpskih istražitelja i pravosuđa.

Pre iznošenja tih optužbi, predsednik nije objasnio po kojoj poternici Srbije je Vušović uhapšen – za koje krivično delo osumnjičen, optužen ili osuđen u domovini.

- Advertisement -

Da li je u pitanju krijumčarenje droge ili možda i učešće u likvidaciji Nikole Dedovića, navodnog vođe “škaljarca” i Stevana Stamatovića, 19. januara prošle godine u atinskom restoranu, s tim da bi u tom slučaju moglo biti zainteresovano i grčko pravosuđe (zločin je počinjen na njihovoj teritoriji), ali i crnogorsko (obojica ubijenih su bili njihovi državljani). Nije obelodanjeno ni da li je naše Ministarstvo pravde poslalo neophodnu dokumentaciju za njegovo izručenje, da li je pravosuđe ove ostrvske države tražilo neku dopunu dokumentacije ili smo zatajili u tom postupku.

Bez preispitivanja šta su uradili državni organi Srbije, odmah je krivica svaljena na “one za koje svi znamo da jedini tamo donose odluke”.

Totatnu pometnju unose i informacije jednog provladinog medija da je Vušović uspeo da umakne američkoj DEA (Agenciji za borbu protiv droge), iz jednog Imigracionog centra. Ukoliko su navodi da je bio smešten u Imigracionom centru tačni, to znači da je Vušović bio priveden zbog neregulisanog boravka u Dominikanskoj Republici, a ne po poternici Srbije, jer bi tada bio u ekstradicionom pritvoru, što je u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencom tvrdio predsednik.

Ako je zaista bio u Imigracionom centru, male su šanse da bi srpski organi znali da je on tamo, a svemoćna DEA ne, i da ga, ako imaju saznanja i dokaze o njegovom krijumčarskim kanalima, ne preuzmu u svoje ruke.

Vušović koji važi za vođu “dorćolske ekipe” već je jednom hapšen po crvenoj poternici Srbije, i to zbog pokušaja ubistva. Priveden je u Holandiji, i posle ekstradicionog pritvora, pravosuđe ove kraljevine ga je izručilo Srbiji. A ne treba izuzeti iz vida ni da pravosuđe ove karipske države nije ignorisalo zahteve za ekstradicije, sa ovih prostora, kao što je slučaj košarkaša Nikole Bulatovića.

Bivši reprezentativac SCG osuđen je na pet godina zatvora zbog silovanja maloletnice u Beogradu, a 2011. je izručen Crnoj Gori, čiji je državljanin.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti