Stranka Dosta je bilo (DJB) pozvala je Vladu Srbije da odmah „potpuno ukine protivustavni policijski čas“ i to pre Uskršnjih praznika, ali ne zbog praznika već „zato što predstavljaju iživljavanje građana“, i naglasila da je dužnost poslanika da se usprotive „suspendovanju Narodne skupštine čime je izvršen državni udar“.

„Za 95 odsto ljudi svuda u svetu ovaj virus ima blage ili nikakve simptome. Za 5 odsto ima teže simptome i tu se radi o starim i bolesnim ljudima, kojima je oslabljen imuni sistem“, naveo je predsednik DJB Saša Radulović, na konferenciji za novinare u holu Narodne skupštine.

Prema njegovim rečima, za rizične grupe je potrebno obezbediti humanu izolaciju, vreme svakog dana za šetnju, odlaske u prodavnicu i direktnu pomoć države onima koji ne mogu da sami vode računa o sebi.

On je rekao da se virus ne prenosi vazduhom pa da ga građani ne mogu dobiti hodajući ulicom, „tako što lebdi vazduhom a vi da ga pokupite“, već sa zaražene osobe kroz kapljice, pa je „iz ovoga jasno da mere policijskog časa ničemu ne služe“.

Kako je rekao, mere koje su nam potrebne su mere držanja odstojanja „zato što još uvek ne znamo koliko je opasan virus i nemamo jasan tretman zaraženih“.


On je istakao da vlast želi da sakrije „fijasko oko izbora“ jer je prikupljala potpise, kad se već videlo da kriza dolazi, što je bio „izvor zaraze“.

Takođe je vlast, naveo je, doživela fijasko jer je „virus ušao među zdravstvene radnika i došao do doma starih u Nišu“.

On je rekao i da „vlast širi potpunu laž“ da su građani krivi jer izlaze na ulice i navodno se ponašaju neodgovorno, u čemu joj „pomaže ovaj nazovi Krizni štab, gde sede samo SNS podobni lekari“.

Prema njegovim rečima, „posledica ludačkih mera je gašenje domaće privede, a onda ćemo imati problem sa glađu“.

„Samo 8 poslanika je ustalo u odbranu Ustava i diglo glas zbog protivustavno uvedenog vanrednog stanja i suspendovanja Narodne skupštine. Posao poslanika je da su u Skupštini Republike Srbije svakog dana od kako je izveden državni udar i da zahtevau skupštinsku sednicu“, naglasio je Radulović.

DJB je saopštila i da poziva građane da potpišu „Peticiju za povlačenje protivustavne odluke o dvadesetčetvoročasovnom policijskom času“ na sajtu.

Ostavite komentar