21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

VUČIĆ U PROBLEMU: Formira se prelazna vlada !?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Postoji jedan veliki problem za ovu vlast: pošto 3. juna ističe mandat Skupštini i Vladi – ako na silu ne održe izbore u junu i budu morali da ih odlože za jesen, to znači da ova Vlada ne može da ostane i da mora doći prelazna, tehnička Vlada uz podršku svih političkih opcija.

Ovo otkriva lider Dveri Boško Obradović i smatra da je to jedan od razloga zašto Vučić po svaku cenu želi što pre da okončna korona paniku koju je sam izazvao.

- Advertisement -

Nema sumnje da Vučiću ne bi odgovaralo da prepusti deo vlasti i otvori medije za sve političke opcije. Ipak, kako navodi Obradović, glavna preostala stručna tema Kriznog štaba jeste kako odjednom i što pre sve završiti da bi Vučić organizovao izbore pre leta, odnosno kako dozvoliti dalje skupljanje potpisa i masovni izlazak na birališta, a istovremeno zabraniti okupljanja i proteste?

– Najnovija nagla promena tona i zaključaka Kriznog štaba i famozne struke u vezi sa daljim širenjem pandemije u Srbiji ne može imati drugi motiv sem Vučićev signal da je došlo vreme da se sve završi po svaku cenu jer izbori na svim nivoima moraju biti održani pre leta. Dakle, Vučićev cilj ostajanja na vlasti ne bira sredstva i sve se mora prilagoditi tome.

Prvo su se smejali novoj zaraznoj bolesti i uprkos širenju epidemije u Evropi raspisali izbore i skupljali potpise stotina hiljada ljudi u zatvorenom. Javno su tvrdili da izbori neće biti odloženi i zaista želeli da ih sprovedu bez obzira na sve jer su bili spremili novu izbornu krađu, a sva kupljena i lažna opozicija zauzela je svoja mesta na startu nove pozorišne predstave.

- Advertisement -

Kada su shvatili da je vrag odneo šalu i da ne mogu na silu organizovati izbore u vreme pandemije promenili su ploču i shvatili da epidemiju mogu iskoristiti za potpuno ukidanje Narodne skupštine, uvođenje vanrednog stanja i novi oblik lične promocije i predizborne kampanje predsednika SNS.

Za sve neozbiljnosti, neodgovornosti i učinjene krupne propuste u preventivi širenja nove zarazne bolesti okrivili su građane i povratnike iz inostranstva kako sebi ne bi naneli predizbornu štetu. Opoziciju i slobodne novinare su optužili da su se ujedinili sa korona virusom u borbi protiv Srbije i zdravlja stanovništva.

Partijski aktivisti nastavili su kampanju od vrata do vrata, kupovinu glasova i pravljenje spiskova sigurnih glasača. Sve je posmatrano isključivo iz ugla stranačkog interesa, opstanka vladajućeg režima i priprema za izbore.

I novi, nagli preokret da je stanje sve bolje, iako broj novozaraženih stalno raste i mnogo je veći nego kad je pre nekoliko nedelja u zvaničnim SMS porukama prećeno masovnim umiranjem kao u Italiji i Španiji, ima veze isključivo sa izborima i Vučićevim strahom da mu vreme ističe.

Otuda žurba i ubrzanje kako bi se sve pripremilo za izbore pre leta. Kao što nam je objašnjeno da moramo biti utamničeni četiri dana za Vaskršnje praznike, tako će nam sada odjedanput biti obrazloženo da je sve u redu i da uz određene mere zaštite možemo i masovno na birališta.

Još ostaje samo kako će tome prilagoditi zabranu okupljanja da bi sprečili proteste koji ih čekaju odmah po okončanju vanrednog stanja. Jer, ovo više ovako zaista ne može. Ovo nije normalno. Imamo posla sa vlašću koja je spremna na sve zarad opstanka na vlasti. Nema ko drugi – mi moramo da ih zaustavimo dok ne bude kasno. Mislite o tome! – poručuje Obradović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: