27.8 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

SVI BEŽE OD NJEGA: Vučić u peticiji sa 60 odsto podrške spao na 340 poltrona!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Vučićev ugled“ doživeo je potpuni sunovrat, a ovo se najbolje može videti po peticiji kojom su pokušali da ga odbrane razni likovi, uglavnom sa estrade i politike. Dok je 2018. godine lagano skupio 1000 potpisa javnih ličnosti koje ga podržavaju, sad je spao na 340 režimskih poltrona, od toga ga se Vanja Bulić i javno odrekao iako mu je ranije potpisom pružao podršku.

Predsednik često voli da se pohvali kako izbore dobija sa ubedljivom većinom, te da ga podržava 60 odsto Srbije. Ne postoji potez koji nije povučen, naročito ovih dana, kako bi se njegov rejting povećao, a ugled sačuvao. Ništa, izgleda, nije urodilo plodom.

Peticija za odbranu ugleda predsednika od juče ima svega 340 potpisa, a ako već nećemo o kvantitetu nego o kvalitetu, ni tu situacija nije ništa bolja. Osuđivana pevačica Svetlana Ražnatović bliska svakom režimu do sada, rijaliti Kija Kockar, SNS pevačka zvezda Aca Lukas, zatim muzički producent Saša Mirković, bliski saradnik pa veliki borac protiv Vučića koji je tvrdio da je napravio dete Brnabićkinoj partnerki i tražio DNK analizu, nakon čega je ekspresno završio u zatvoru i izašao kao prevaspitani naprednjak.

- Advertisement -

Tu je, kao i uvek uz režim, kuma Željka Mitrovića JUL Leontina Vukomanović i plejada Jul-ovaca predvođena Vulinom, Zoricom Brunclik i Kemišom, zatim Maja Nikolić, Goran Vesić, zatim Jug Radivojević, Bule Goncić…

Osim estrade predsedniku su u pomoć pritekli i mlađani influenseri i influenserke i naravno stranačke kolege od kojih većina Vučiću duguje svoje čitavo postojanje na političkoj sceni. Tako su se u dugom nizu izređala imana svih poslanika SNS, ali ipak ne dovoljno da bi cifra prešla 340 potpisnika.

Iako je narod u svojoj naivnosti sklon da poveruje da se tih 1000 i kusur „uglednih ličnosti“ opametilo, pa zato više ne podržava stranku šefa i partiju Velje Nevolje, biće da oni samo rade sve isto kao do sada – beže sa broda koji tone i hvataju zalet ka novom političkom talasu, spremni da već sutra blate Vučića u istim medijima na kojima su ga do juče hvalili. Jer, većina onih koji su mu dali podršku su bili bliski bukvalno svakom režimu još od Tita ili Miloševića (zavisno koja su generacija) i ozbiljno profitiraju na grbači siromašnog naroda kroz projekte i funkcije koje im namešta svaki režim.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti