10.4 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

VUČIĆ U PARANOJI, POJAČAVA TERAPIJU: Rebić bio na poligrafu, Dijana Hrkalović odbila!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije, gostovao je na TV Prva, gde je govorio o slučaju „Jovanjica“.

Vladimir Rebić FOTO: ATA imagesVladimir Rebić FOTO: ATA images

– Saznanja koja imam je da su Dijana Hrkalović i ostali odbili poligraf. Direktor policije Vladimir Rebić je bio na poligrafu, ali nemam informaciju da li je ili nije prošao poligraf – istakao je on.

- Advertisement -

Radovanović je rekao da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili su da budu poligrafski ispitani.

„Paralelna struktura u MUP skupljala podatke o Vučiću“

Načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislav Radovanović izjavio je da je „ubeđen“ da je u MUP postojala paralelna struktura „sa precizno odabranim ljudima“ čiji je cilj, kako je rekao, bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.Nebojša Stefanović FOTO: ATA imagesNebojša Stefanović FOTO: ATA images

- Advertisement -

– Ne mogu da kažem o kojoj je službi reč, ali je prelomna tačka verovatno put ministra Stefanovića u SAD u vezi predmeta Gvantanamo, koji je podrazumevao integraciju i resocijalizaciju dva lica iz te baze. Tada se sa određenim obaveštajnim strukturama SAD stupa u direktan kontakt i verovatno je iz tih kontakata proistekla dalja saradnja – kazao je Radovanović.

Ocenio je da je slučaj Jovanjica bio „plan B“ te „paralelne strukture“ unutar MUP.

– Ne mogu da odvojim slučaj Jovanjica od prisluškivanja predsednika Srbije. Što se tiče prisluškivanih razgovora, mogu reći da nijedan nije inkriminušući i da ne postoji nijedan razlog za sumnju. Pošto iz prvog pokušaja nisu uspeli da diskredituju predsednika, prešli su na plan B i pokušali da Predraga Koluviju dovedu u vezi sa bratom predsednika Srbije – naveo je Radovanović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti