VUČIĆ U PANICI: Samo 6 odsto lekara se prijavilo za vakcinaciju

Obavezno pročitajte

Posle pisanja o tome da veliki broj lekara i medicinskog osoblja odbija da primi vakcinu protiv koronavirusa, potvrda naših saznanja je stigla od državnog sekretara Ministarstva zdravlja Mirsada Đerleka, koji je danas izjavio da da postoji „mala“ grupa lekara u Srbiji koja ne želi da se vakciniše protiv korona virusa.

Ipak, za vakcinaciju protiv koronavirusa u kragujevačkom Kliničkom centru, prijavilo se samo šest odsto zaposlenih koji rade u non-kovid klinikama. To je na svom tviter nalogu objavio hirurg iz Kragujevca, dr Vladimir Đorđević, ističući da je za njega ovo ’’katastrofalno uznemirujuć podatak’’

– Šest posto prijavljenih je izuzetno malo. Ovako slab odziv zaposlenih u zdravstvu šalje negativnu poruku građanima, koji s pravom mogu da se pitaju ’ako se ne vakcinišu oni, zašto bih se onda ja vakcinisao – naveo je Đorđević, očigledni promoter vakcina.

- Advertisement -

Podsetimo, naš portal je nedavno objavio saznanja iz nekoliko beogradskih kovid-ambulanti o tome da veliki broj lekara i medicinskih sestara odbija da primi (neproverenu) vakcinu čak i po cenu otkaza!

Danas je Đerlek priznao da deo lekara odbija vakcinu, ali nije smeo ili hteo da kaže o kom procentu je reč. On je otpor prema vakcini „objasnio“ tako što postoje „određene grupe lekara koje biraju koju će vakcinu primiti“.

– Pozivam sve građane da se vakcinišu. Kao i svi, imao sam opciju da biram vakcinu. Meni je zapalo da se vakcinišem sa ‘sputnjik V’ i nemam neželjenih posledica. Ne želim da se u Srbiji polemiše koja je vakcina bolja, sve su dobre – rekao je državni sekretar.

Ipak, kako saznajemo, procenat lekara i medicinskog osoblja koji odbijaju da prime bilo koju vakcinu je veći od 60 odsto, a taj procenat je među pripadnicima vojske i policije veći od 70 odsto.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu