13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

VUČIĆ U IME NARODA UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA ZBOG SMRTI KRALJICE: Jeste, svima nam je žao i nismo noćima spavali

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete Druge.

„U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge. Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Kraljica Elizabeta Druga se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije”, navodi se u telegramu, a saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

„Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete Druge, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve. Bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, kraljica Elizabeta Druga je, ispod spoljašnje krhkosti, pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji”, naveo je predsednik.

Izrazio je još jednom duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, „uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti