-1.2 C
Belgrade
četvrtak, 20 januara, 2022

VUČIĆ TRAŽIO DA SE CVIJANU NIŠTA NE DESI: Cvijan tvrdio da mu prete

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sukob između Vučića i Cvijana započeo je 2013. godine, upravo o tome govori ovaj arhivski članak koji prenosimo u celosti.

Sednica predsedništva SNS-a na kojoj je rešavana smena gradonačelnika i direktora, izbori, kao i istupanje iz koalicija na lokalu, završena je tako što je izlazeći iz sale Vladimir Cvijan opsovao lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Predsedništvo SNS-a predložilo je smenjivanje gradonačelnika iz svojih redova, i to o čelnika Užica Saše Miloševića i Kraljeva Dragana Jovanovića.Odlučeno je i da naprednjaci treba da istupe iz lokalnih vlasti u deset opština, i to u Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Ljigu, Kniću, Rači, Ivanjici, Vranju, Beloj Crkvi, Žitištu i Valjevu.Kako je rekao predsednik izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić, reč je o opštinama u kojima SNS učestvuje u vlasti, ali nije ključni faktor.

On je najavio da će vladi biti predloženo i razrešenje pet direktora javnih preduzeća na republičkom nivou, a biće razrešeno i oko 100 direktora lokalnih javnih preduzeća i lokalnih funkcionera.Na sednici u sredu ostavku na sve stranačke funkcije i članstvo u stranci podneo je i član predsedništva i savetnik predsednika Srbije Oliver Antić.Nebojša Stefanović potvrdio je da je Cvijan „opsovao majku“ lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću, ali da se sve završilo „mirno i prisebno„.„Predsednik stranke tražio je da mu se (Cvijanu) ništa ne desi i da mu se niko ni ne obrati.

- Advertisement -

On je u miru izašao iz sale“, rekao je Stefanović.Stefanović je dodao da to dokazuje neistinitost Cvijanovih tvrdnji da mu se preti, i da je upravo obrnuto, kao i da je predsednik stranke Aleksandar Vučić pokazao apsolutnu toleranciju i pribranost.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti