15.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

1 USLOV: Evo šta Vučić traži od Šapića da bi ga pustio u Vladu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Šapić u Vladi?

Ako želi u Vladu, Aleksandar Šapić mora da žrtvuje još jednog poslanika. Reč je o drugoj na njegovoj listi Marini Raguš. Za Vučića ova bivša radikalka je neprihvatljiva, jer ga je dva puta odbila.

Alt="ŠAPIĆ"

Prvi put 2008. godine, kada je Vučić oteo Šešelju stranku i pored obećanja da će svom političkom ocu čuvati i porodicu i Srpsku radikalnu stranku, dok je ovaj u Hagu. Marina Raguš je tada odlučila da ostane u SRS, a za Vučića je govorila da je u radikalima i bio samo zato što je konkurencija u DS bila velika.

- Advertisement -

Drugi put je Marina Raguš odbila Vučićev poziv da pređe u SNS 2012. godine u paketu sa sadašnjim šefom naprednjačke odborničke grupe Aleksandrom Martinovićem, koga je pre toga Šešelj zamenio svojom suprugom Jadrankom.

Šapić će tako, nakon što je iz stranke izbacio Vladimira Glišića, koji je bio peti na listi, ako hoće u Vladu – morati da se odrekne još jednog poslanika i pre nego što je Skupština i konstituisana, što je jedinstven primer u modernom parlamentarizmu.

Marina Raguš je rođena 1969. u Beogradu. Od 2008. bila je i u komitetu za odbranu Vojislava Šešelja. Angažovana je u nevladinoj organizaciji pod imenom Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku, čiji je osnivač bivši član tima za odbranu Radovana Karadžića.

- Advertisement -

Posle izbora 2012. godine povukla se iz politike da bi se njeno ime pojavilo na listi Aleksandra Šapića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti