25.4 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

VUČIĆ SVOJE REKAO: Nema odlaganja izbora!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora i oni se moraju poštovati, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom zahteva dela opozicije da se izbori odlože i istakao da se izbori ne mogu odlagati sve dok neki ne procene da mogu da pobede.

On je podsetio da su izbori bili planirani za kraj marta, i da su jednom već pomereni do kranjeg datuma koji Ustav podrazumeva, te ukazao da bi sada dalje odlaganje značilo da se mandat skupštine produžava mimo Ustava i zakona, odnosno da se zemlja uvodi u diktaturu.

- Advertisement -

Pojedine stranke opozicije tražile su, podseća, odlaganje izbora još u decembru, januaru, kada su, kako navodi, kod njega tim povodom dolazili razni evropski posrednici, iako su izbori bili planirani za početak marta.

„Rekli smo da ne razumemo šta to znači, da nismo zemlja u kojoj je moguće uvesti diktaturu, pa da ima narodna skupština sa mandatom od četiri i po, pet godina. Mandat je četiri godine i zna se kada idu izbori… Ali, izašli smo u susret. Rekao sam da možemo da ih održimo do krajnjeg datuma, i zato su bili zakazani za 26. april“, rekao je Vučić za Tanjug posle obilaska 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

A, onda se dogodila epidemija kovida 19, kada su, kaže, govorili kako im sve odgovara, jer je narod nezadovoljan, u kućama sve vreme…

- Advertisement -

„To mogu da iskoriste i pobede bez problema. Šta da radimo, da čekamo dok ne budu mislili da sigurno mogu da pobede? To više nema nikakvog smisla“, rekao je Vučić.

Ponavlja da je važno da se poštuju ustavni i zakonski rokovi, a narod neka odluči.

„Kakva god bila odluka naroda, ona će biti poštovana, bez obzira na to što sam siguran da će oni koji će biti deo vlade imati teži posao, iz iracionalnih razloga“, ocenio je predsednik Vučić.

Podvukao je da je važno da se poštuju Ustav i zakon, a narod neka da svoj sud.

Konstatovao je i da oni koji su bili protiv vlasti nikada nisu imali toliku medijsku podršku i prisustvo u javnosti od uvođena višestranačkog parlamentarizma 1990-tih.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti