27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

VUČIĆ SUTRA POLAŽE ZAKLETVU: „Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti…poštovanju Ustava“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će položiti zakletvu pred poslanicima starog saziva Skupštine Srbije za drugi predsednički mandat.

Tekst zakletve glasi:

- Advertisement -

Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti„.

Kako je ranije objasnio predsednik Skupštine Ivica Dačić, predsednik će se posle polaganja zakletve obratiti poslanicima ako bude želeo, a na sednici nije predviđena diskusija.

Vučićev mandat ističe 31. maja, s obzirom na to da je istog dana 2017. stupio na dužnost predsednika.

- Advertisement -

Na izborima za predsednika 3. aprila ove godine Vučić je u prvom krugu dobio poverenje 58,59 odsto birača, odnosno 2.224.914 građana.

Na predsednčkim izborima glasalo je 3.811.585 od 6.502.307 glasača upisanih u birački spisak, odnosno 58,62 odsto. Predsednički izbori su 16. aprila ponovljeni na 35 biračkih mesta. 

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti