24.3 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

VUČIĆ SUTRA KREĆE SA IZDAJOM KOSOVA I METOHIJE: Odlazi na pregovore sa Šiptarskim ekstremistima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Briselu će sutra biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou uz posredovanje Evropske unije.

U sklopu nastavka dijaloga u Briselu će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti uz učešće visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Kako je danas saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Vučić će tokom posete Briselu imati i odvojen susret sa Boreljom i Lajčakom.

VUČIĆ SUTRA KREĆE SA IZDAJOM KOSOVA I METOHIJE: Odlazi na pregovore sa Šiptarskim ekstremistima! 1
- Advertisement -

Borelov portparol Peter Stano je ranije i ocenio da je bilo napretka na poslednjem tehničkom dijalogu, kao i na prethodnim sastancima i naglasio da je cilj dijaloga „uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa“.

Vučić je ranije najavio da će poseta Briselu biti prilika da zatraži zaštitu za Dragicu Gašić, jedinog srpskog povratnika u Đakovicu, koja je izložena različitim oblicima pritisaka i pretnji.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je uoči nastavka dijaloga izjavio da Kosovo može da nastavi da funkcioniše i bez priznanja Srbije i da Vlada koju on predvodi odbija da to priznanje dobije tako što će da ga „plati“ teritorijom ili funkcionalnošću.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti