23.8 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

VUČIĆ SRBIMA U GLINI 1995: Ovo nikad neće biti Hrvatska, živećete u Velikoj Srbiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić o Velikoj Srbiji

Kao i danas, pun obećanja, velikih reči, ali samo reči, u zimu 1995. godine, Aleksandar Vučić se praveči „Veliku Srbiju“ obrušio na Slobodana Miloševića, sa kojim je kasnije ušao u vlast, i u Glini poručio Srbima: Ovo nikad neće biti Hrvatska!


- Advertisement -

Dva lica, dva odela, dva života… Vreme je najbolja istina, najbolji pokazatelj, a 25 godina kasnije od Vučićevih obećanja i planova ostali su samo avgustovski dani srpske tuge, suza, očaja…

– Pozdravljam narod Gline i srpske Banije, pozdravljam vas koji ste prvi krenuli na ustašku vlast, koji ste oslobodili srpsku teritoriju! Zbog vas nikada više ovde neće biti ustaška vlast i zločinački režim Franje Tuđmana. Pokušavali su vas oterati i uz pomoć međunarodnih sila, Zapada, pa i njihovih beogradskih sluga – Slobodana Miloševića, njegove žene i njihovih kurira – govorio je Vučić u Glini 20. marta 1995. godine.

Zanimljiv je deo vezan za Slobodana Miloševića. Nije ga tada Vučić podržavao, ali ne zato što se nije slagao s njegovim idejama, huškačkom politikom i ratovanjem, već zato što ga je smatrao „premekanim“.

- Advertisement -

Vučić je poput Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića tada hteo konkretniji i agresivniji udar na „neprijatelja“.

– Slobodan Milošević je rekao u više navrata da će poslati jugoslovensku vojsku ako ustaše napadnu Krajinu, mnogi se toga sećaju. Koliko je puta ustaška vojska napala?! Mnogo puta! Ali nikada pomoć nije stigla! Niko ne zna za što se zalaže Milošević, on je izdajica! Njemu nije do srpstva, nije mu do vas, ovo imamo isključivo zahvaljujući vašem junaštvu! To junaštvo je pomoglo da nam ostane ono što je oduvek srpsko i naša je odgovornost srpskim to i očuvati! Nikada Glina i Banija neće biti Hrvatska, bila je i ostaće srpska! Ukoliko pobede radikali živećete u Velikoj Srbiji! Živeli! – slavodobitno je obećavao, kao i danas, sadašnji predsednik Srbije.

Gde su Glina i Banija danas, a gde Vučič i njegovi radikali, jasno je

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti