27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

VUČIĆ: Srbija kupila šest kineskih bespilotnih letelica, cenu neće da kaže

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija kupila šest novih bespilotnih letelica od Kine, ali nije mogao zbog ugovora da kaže koliko su koštale, jer postoji klauzula o tajnosti.

„One imaju veliki domet, mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od devet kilometara i snimaju teren, objekte od interesa za Srbiju duboko u neprijateljskoj teritoriji“, rekao je Vučić na prikazu novih bespilotnih letelicia CH-92A Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici.

- Advertisement -

On je kazao da je sa kineskom stranom dogovoren „transfer tehnologije“ za sistem „Pegaz“, napominjući da su kupljeni i helikopteri od Erbasa. Zbog klauzule o tajnosti, predsednik nije mogao da kaže ni koja je cena tih helikoptera.bespilotna letelica, dronIzvor: Tanjug/Tanja Valič

„Za sada imamo 18 raketa, kupićemo još. Ovo je najbolje oruđe. Srećan sam što Vojska Srbije raste i napreduje, mnogostruko snažnija iz dana u dan“, rekao je Vučić.

Nenad Miloradović ispred SDPR rekao je da bespiletno letelice mogu da ponesu dve rakete i ispaljuju ih na udaljenost od devet kilometara.

- Advertisement -

„Pokrivaju funkciju izviđanja, danju-noću, upravljanja artiljerijskom vatrom i laserski obeležava raketne ciljeve“, objasnio je Miloradović i dodao da raketa koštaju 50.000 evra.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti